ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΙΝΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης συνάντησε σε μια πρωτότυπη και πρωτόγνωρη συγκέντρωση τους κατοίκους της Σαρακίνας στον Αμπελώνα. Οι κάτοικοι μαζευτήκανε στο σπίτι του Στέλιου του  Αδαμόπουλου  για  να εκθέσουν τα προβλήματα της γειτονιάς τους αλλά και να ακούσουν το πρόγραμμα της « ΣυνΠολιτείας στροφή στον πολίτη».

Όπως τονίστηκε από τους κατοίκους  ένα από τα μεγάλα προβλήματα στη γειτονιά είναι οι άνεργοι που χρειάζονται τη βοήθεια του Δήμου για να επιβιώσουν. Πάνω σ΄ αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των τελευταίων ετών ο κ. Σαρχώσης  πρότεινε τα παρακάτω:

Η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους μετατρέπει την αυτοδιοίκηση σε παράγοντα κοινωνικής συνοχής. Το μοντέλο της ασκούμενης κοινωνικής πολιτικής είναι στηριγμένο σε πολιτική που απευθύνεται σε κατηγορίες πολιτών (ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί.κλπ) και δεν καλύπτεται το εύρος αναγκών που υπάρχουν σήμερα για στέγη, σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.

Για να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο κοινωνικής πολιτικής πρέπει να μετατραπεί η φιλανθρωπία σε δομή πρόνοιας και η τοπική αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει ως μια ανοιχτή δομή αλληλεπίδρασης με την κοινωνία.

Καταγραφή αναγκών και δικτύωση του δήμου. (δημιουργία κόμβου αλληλοβοήθειας, για τη διαχείριση αποθεμάτων και αιτημάτων, σύνταξη Μητρώου οργανώσεων και φορέων από την Κοινωνία Πολιτών, εκπαίδευση Εθελοντών, σχεδιασμός για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας).

Διασύνδεση υπηρεσιών ώστε να υπάρχει ένα δίκτυο αποτελεσματικής αλληλοβοήθειας (κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φροντιστήριο, κοινωνικό παντοπωλείο ανταλλακτικές υπηρεσίες κ.λπ.).

Στην πρωτότυπη αυτή λαϊκή συγκέντρωση έγινε ένας ουσιαστικός γόνιμος διάλογος πάνω σ΄όλα τα ζητήματα που αφορούσαν τη συνοικία αλλά και γενικότερα τη ζωή και τη λειτουργία  των υπηρεσιών  του  Δήμου Τυρνάβου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα προϊόντα της περιοχής, ζητήματα καθαριότητα και αποκομιδής απορριμμάτων αλλά και για το ανύπαρκτο γενικό σχέδιο αποχέτευσης όμβριων υδάτων.

Η συζήτηση ήταν γόνιμη και οι κάτοικοι είπαν ότι ένιωσαν τον υποψήφιο Δήμαρχο σαν το « δικό τους άνθρωπο» εκείνο μάλιστα που τόνισαν ήταν ότι θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η επικοινωνία και μετά τις εκλογές ώστε κάθε πρόβλημα να αντιμετωπίζεται με λαϊκή συμμετοχή.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος συμφώνησε  μαζί τους τονίζοντας ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αναλάβουν το ρόλο τους και δεν πρέπει να περιμένουν από άλλους να αλλάξουν τη ζωή τους. Μαζί να ξεπεράσουμε τους δισταγμούς και εμείς οι ίδιοι όλοι μαζί  να ορίσουμε τις τύχες  μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ