ΜΕ ΤΟΝ Ν. ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑ Η ΕΛΕΝΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

μακε1Μπορεί να μην είχε ασχοληθεί μέχρι σήμερα με την ενεργό πολιτική η Ελένη Σωτηρίου αλλά πάντα ήταν έντονα πολιτικοποιημένο άτομο με πολλά ενδιαφέροντα αλλά και με διάθεση για μάθηση. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συστρατεύτηκε στην προσπάθεια του καθηγητή καρδιολογίας Νίκου Τσιλιμίγκα για μια άλλη πρόταση για τη Θεσσαλία.

Η Ελένη Σωτηρίου γεννήθηκε στη Λάρισα, μεγάλωσε στο Βλαχογιάννι με καταγωγή και από τον Πυργετό.

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ολοκλήρωσε τα μεταπτυχιακά προγράμματα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» από το Ε.Α.Π και  «Δημιουργική Γραφή» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ Γλωσσολογίας και Διδακτικής της Γλώσσας στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Έχει εργαστεί ως υπάλληλος του ΥΠΕΧΩΔΕ σε θέση διοικητικού-λογιστικού για 8 χρόνια. Έχει διδάξει ως καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σε λύκεια του νομού Λάρισας, σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και σε κατ’ οίκον διδασκαλία. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Επιπλέον είναι ιδιοκτήτρια βιβλιοχαρτοπωλείου στην πόλη της Λάρισας. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και τον χειρισμό υπολογιστών.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Λάρισας και ιδρυτικό μέλος του Ελληνοϊσπανικού Συνδέσμου Λάρισας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια παιδαγωγικής και γλωσσολογίας. Παράλληλα ερευνά τη λαογραφία του τόπου της.

Σίγουρα είναι από εκείνα τα άτομα που μπορούν να δώσουν ένα άλλο πιο ανθρώπινο πρόσωπο στην πολιτική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ