Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ: ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΛΠΙΔΑ

na1 (Αντιγραφή)«Νίκη του ενωτικού κι ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ» είναι νίκη όλων των δημοτών, είναι νίκη για αλλαγή – διαφάνεια – ελπίδα», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε ογκωδέστατη συγκέντρωση στον Πλατύκαμπο.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης Μαΐου είναι ξεκάθαρο: Στον δήμο Κιλελέρ έχει διαμορφωθεί μια ευρύτατη, μια συμπαγής, μια στέρεα κοινωνική πλειοψηφία που δηλώνει «Φτάνει» και ψηφίζει «Αλλαγή τώρα». Την περασμένη Κυριακή έγινε το πρώτο βήμα. Μεθαύριο (αύριο) γίνεται το δεύτερο και καθοριστικότερο», τόνισε καταχειροκροτούμενος και εξήγησε: «Αλλαγή που ξεκινά βεβαίως από τα πρόσωπα, αυτούς που διαχειρίζονται την εξουσία για 20 χρόνια ειδικά στον παλιό δήμο Νίκαιας, αλλά επεκτείνεται σε όλα τα επίπεδα: Στη νοοτροπία, τις αντιλήψεις, τις πρακτικές, τους ρυθμούς δουλειάς μα πάνω απ’ όλα στην αποτελεσματικότητα.

Αποτέλεσμα. Έργο. Ουσία. Αυτά αξιώνουν οι δημότες από τη νέα δημοτική αρχή κι αυτά δεσμευόμαστε εμείς», επισήμανε ο κ. Θ. Νασιακόπουλος και έθεσε ως κεντρικό στόχο της νέας δημοτικής αρχής: «να γίνει ο δήμος Κιλελέρ δήμος – πρότυπο διαφάνειας, έργων, ανάπτυξης, κοινωνικής φροντίδας και εξυπηρέτησης του δημότη».

«Όλοι στις κάλπες για να κάνουμε πράξη την ιστορική αλλαγή»

Κάνοντας διάλογο με τους συγκεντρωθέντες που τον αποκαλούσαν «νέο δήμαρχο», ο κ. Θ. Νασιακόπουλος έστειλε τα εξής μηνύματα:

na2 (Αντιγραφή)«Απευθύνομαι στους δημότες που μας εμπιστεύτηκαν και ανέδειξαν τον ενωτικό συνδυασμό «Νέο Κιλελέρ» πρώτη δύναμη την πρώτη Κυριακή των εκλογών και μάλιστα με μεγάλη διαφορά 4,3% ή 800 και πλέον ψηφοδέλτια. Όλοι στις κάλπες μεθαύριο με την ίδια αποφασιστικότητα για να κάνουμε μαζί το δεύτερο και καθοριστικότερο βήμα προς τη νίκη.

Απευθύνομαι και στους δημότες που επέλεξαν τους συνδυασμούς Λαϊκή Συσπείρωση Κιλελέρ με επικεφαλής τον Βασίλη Σταμουλάκη και Πάμε Κόντρα με επικεφαλής τον Βασίλη Μακατό.

Είναι στο χέρι σας να ολοκληρώσετε την αλλαγή στο δήμο μας, αλλαγή την οποία κρίνετε αναγκαία και υπέρ της οποίας ψηφίσατε την περασμένη Κυριακή. Οι δύο παρατάξεις διεξήγαγαν έναν έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους με ήθος. Σεβόμαστε τις θέσεις και τις απόψεις σας. Μας ενώνουν αυτά που συμφωνούμε. Ας μας ενώσουν οι λύσεις που μπορούμε από κοινού να δώσουμε στο δήμο σ’ αυτά που σήμερα διαφωνούμε».

Απευθύνομαι και στους δημότες που επέλεξαν το συνδυασμό της απερχόμενης δημοτικής αρχής για διάφορους λόγους, επειδή για παράδειγμα ένα συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο ήταν υποψήφιος. Γνωρίζετε κι εσείς πολύ καλά ότι δεν μπορείτε να περιμένετε τίποτε από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Νιώθετε κι εσείς δυσφορία, δυσαρέσκεια για τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποιεί η «κλειστή» ομάδα που κυβερνά τον δήμο μας προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία. Την υποχρέωσή σας την εκπληρώσατε την περασμένη Κυριακή. Πλέον μπορείτε και πρέπει να ψηφίσετε για εσάς, τα παιδιά σας, τον τόπο μας. Κάντε το βήμα και το μέλλον θα σας δικαιώσει. Πολύ πιο γρήγορα και πολύ περισσότερο απ’ ότι μπορείτε σήμερα να εκτιμήσετε.

Απευθύνομαι και στους δημότες που για διάφορους λόγους δεν προσήλθαν να ψηφίσουν επειδή το επέλεξαν κι όχι επειδή δεν μπορούσαν αν και το ήθελαν. Όλοι στις κάλπες μεθαύριο. Όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, να κάνουμε πράξη την ιστορική αλλαγή. Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι η αλλαγή που οραματιζόμαστε. Είκοσι χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά. Ο τόπος μας δεν αντέχει άλλες χαμένες ευκαιρίες, δεν αντέχει άλλη αδράνεια, άλλον παλαιοκομματισμό και λαϊκισμό».

«Νερό από τις βρύσες ή τις υδροφόρες;»

Απευθυνόμενος στους δημότες ο κ. Θ. Νασιακόπουλος έθεσε το διακύβευμα των εκλογών επισημαίνοντας:

-«Θέλετε να αλλάξει η κατάσταση στον δήμο μας, να αλλάξουν οι νοοτροπίες και οι πρακτικές, ή θέλετε να μην αλλάξει τίποτα, δηλαδή και η επόμενη θητεία να είναι μία από τα ίδια;

-Θέλετε να γίνουν έργα υποδομής, έργα ουσίας στον τόπο μας ή να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση και να βλέπετε καινούργια έργα μόνο όταν επισκέπτεσθε άλλους δήμους;

-Θέλετε να υπάρξει μια νέα εποχή απόλυτης διαφάνειας, που οι δημότες να γνωρίζουν τα πάντα, ή θέλετε να συνεχιστεί η σημερινή περίοδος της αδιαφάνειας;

-Θέλετε να λαμβάνονται οι αποφάσεις δημοκρατικά, με ισχυρά τοπικά συμβούλια και την ενεργό συμμετοχή τη δική σας, όλων των δημοτών, ή να συνεχιστεί το μοντέλο του ενός ανδρός αρχή, του δημάρχου, ενός ανθρώπου, που αποφασίζει ο ίδιος, μόνος του, για όλα;

-Θέλετε να υπάρχουν ευκαιρίες για όλους ή να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς με τις δεκάδες απ’ ευθείας αναθέσεις ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ σε συγγενείς και φίλους;

-Θέλετε να πίνετε νερό από τις βρύσες ή τις υδροφόρες;

-Θέλετε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους αγροτικούς δρόμους ή να συνεχιστεί το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς και η εγκατάλειψή τους;

Με το παλιό ή το καινούργιο; Με το χθες ή το αύριο; Με το φως ή το σκοτάδι;

Κάθε ψήφος είναι η απάντησή σας σ’ όλα αυτά. Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε, να κρίνετε, να συγκρίνετε, να επιλέξετε και να ψηφίσετε», ανέφερε.

«Τι νοικοκύρεμα είναι αυτό με δάνεια και πώληση οικοπέδων;»

«Κανένας δημότης δεν έχει να περιμένει απολύτως τίποτα από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Απολύτως τίποτα. Άλλωστε, χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει, όπως λέει κι λαός μας», ξεκαθάρισε ο κ. Θ. Νασιακόπουλος και πρόσθεσε:

«Γιατί αφού δεν έκαναν τίποτε τόσα χρόνια, να το κάνουν τα επόμενα πέντε; Δεν έκαναν έργο στις καλές εποχές, τότε που η χρηματοδότηση προς τους δήμους ήταν άφθονη, θα το κάνουν τώρα; Το συμπέρασμα είναι κοινό: Η απερχόμενη δημοτική αρχή αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων, κατώτερη των απαιτήσεων της εποχής μας, κατώτερη των αναγκών της κοινωνίας μας, σε τελική ανάλυση κατώτερη των προσδοκιών που οι ίδιοι καλλιέργησαν και των υποσχέσεων που απλόχερα μοίρασαν στις εκλογές του 2010.

Κι επειδή έχουν λάβει τα μηνύματα από την τοπική κοινωνία ότι δεν πρόκειται να την ξεγελάσουν για άλλη μια φορά, επινόησαν για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους το εξής κόλπο: ισχυρίζονται ότι νοικοκύρεψαν τον δήμο και πλήρωσαν 4,2 εκατ. ευρώ για τις παλιές υποχρεώσεις.

Ξεχνούν όμως τι λέει ο λαός μας: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Να η απόδειξη: Τα 4,2 εκατ. ευρώ δεν προέρχονται από κανένα νοικοκύρεμα. Ο παλιός δήμος Νίκαιας ξεχρέωσε με ρευστοποίηση ακίνητης περιουσίας (16 οικόπεδα) αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2005-2009. Για τους υπόλοιπους παλιούς δήμους Πλατυκάμπου, Κιλελέρ, Αρμενίου και Κραννώνα, ο «Καλλικρατικός» δήμος Κιλελέρ έλαβε δάνειο 2 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Συνεπώς, τις μισές υποχρεώσεις τις πλήρωσαν με περιουσία από το παρελθόν και τις υπόλοιπες με δάνειο από το μέλλον. Για ποιο νοικοκύρεμα στην τρέχουσα θητεία μιλούν λοιπόν; Για ποιο νοικοκύρεμα στον δήμο μιλούν με δεκάδες απ’ ευθείας αναθέσεις ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ; Μόνο σε δύο συγγενικά τους πρόσωπα, συγγενικά πρόσωπα του απερχόμενου δημάρχου καθώς και αντιδημάρχου και πρώην προέδρου δημοτικού συμβουλίου, έδωσαν σχεδόν 50 χιλιάδες ευρώ με απ’ ευθείας ανάθεση; Για ποιο νοικοκύρεμα μιλούν όταν έδιναν χιλιάδες ευρώ για εκδηλώσεις σ’ ένα Σαββατοκύριακο;»

«Ψήφο στο Νέο Κιλελέρ για να νικήσουν όλοι οι δημότες»

Ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού και υπό τα συνεχή χειροκροτήματα διαβεβαίωσε για τις εκλογές της Κυριακής:

«Δίνουμε τη μάχη για το παρόν και το μέλλον του δήμου Κιλελέρ αλλά και κάθε οικογένειας που ζει στον τόπο μας. Δίνουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε. Και θα είναι πολύ μεγάλη, ιστορική νίκη για τον Δήμο Κιλελέρ.

Όλοι στις κάλπες. Ψήφο στο Νέο Κιλελέρ για να είναι η νίκη της κοινωνίας, νίκη όλων των δημοτών. Ψηφίζουμε τον ενωτικό – ανεξάρτητο – πολυσυλλεκτικό  συνδυασμό «Νέο Κιλελέρ» για τη νίκη που θα γράψει ιστορία… για τη νίκη που θα γραφτεί στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ