ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΥΡΡΙΧΙΟ

603Μια διαφορετική παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φέτος το Καλοκαίρι όσοι αγαπούν το αρχαίο μας θέατρο και ενδιαφέρονται για νέες και εναλλακτικές προτάσεις ερμηνείας του.

Το metaθέατρο του σκηνοθέτη Π. Νακόπουλου, επιχειρεί μια βαθειά κατάδυση στην τραγωδία του Αισχύλου “ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ”. Μια τραγωδία με έντονο το (αντι)πολεμικό στοιχείο και η οποία χαρακτηρίστηκε από τον Αριστοτέλη, τον Αριστοφάνη και άλλους αρχαίους συγγραφείς ως ένα Δράμα “Άρεως Μεστόν”. Η παράσταση ερευνά το (αντι)πολεμικό συναίσθημα αναζητώντας κοινά στοιχεία ενός πιθανού εσωτερικού μονολόγου του στο Αισχύλειο κείμενο και στην Σέρρα (Πυρρίχιο) χορό των Ποντίων.

– Είναι σε θέση ο σημερινός, σύγχρονος θεατής να αναγνωρίσει και να ταυτιστεί με αρχέγονα συναισθήματα που οι καταβολές τους χάνονται μέσα στο χρόνο;

-Μπορούν αυτούσια και ακατέργαστα κομμάτια της Ελληνικής Παράδοσης ν’ αποτελέσουν το σύγχρονο μίτο της Αριάδνης που θα μας παρέχει μια “διαφορετική” ανάγνωση του αρχαίου Τραγικού είδους;

-Είναι η Ποντιακή Σέρρα ο αρχαίος Ελληνικός Πυρρίχιος;

Αυτά είναι κάποια μονάχα από τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η παράσταση του Μεταθεάτρου με τη συνδρομή μιας σειράς έμπειρων αλλά και πιο νέων ηθοποιών πλαισιωμένων από τον Όμιλο Ποντίων Χορευτών η “Σέρρα”, αλλά και το έμπειρο μάτι του Πατριάρχη των Ποντιακών χορών Νίκου Ζουρνατζίδη.
pontos-news.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ