“ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΆΝΟΙΑΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗ Ν. ΜΙΧΗ-ΖΕΓΓΟΥ

MIXHΑπό την Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών κυκλοφορεί  και διατίθεται στα βιβλιοπωλεία Γνώση, Νέα Σκάλα στη Λάρισα , Ιδέες (Ψυρρας) στον Τυρναβο και κατόπιν παραγγελίας σε όσα βιβλιοπωλεία το επιθυμούν, το βιβλίο “Ταξίδι στον κόσμο της Άνοιας” της Επης Ν. Μίχη-Ζέγγου, τυρναβίτικης καταγωγής, κόρης του δικηγόρου Νίκου Μίχη.

Μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, που πάσχουν από οποιασδήποτε μορφής άνοια ( αγγειακή, γεροντική , τύπου Αλτσχαιμερ κλπ) και οι οικογένειες τους.

Όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν ,για τους σκοπούς της Ελληνικής Εταιρείας νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών (τηλ.2310-351451).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ως η «Ημέρα Φροντιστή» ατόμων με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών έχει οριστεί η 22 Μαρτίου και με την αφορμή αυτή διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις πανελλαδικά από φορείς και επιστήμονες που ασχολούνται με ασθενείς που πάσχουν από άνοια.

Με την αφορμή αυτή η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών κυκλοφόρησε φέτος το βιβλίο «Ταξίδι στον κόσμο της άνοιας».

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η κτηνίατρος Έπη Ν.Μιχη-Ζέγγου, η οποία έχοντας βιώσει μέσα στην οικογένεια, την 15ετη πάλη με την άνοια, ένιωσε την ανάγκη μετά το θάνατο του πατέρα της να καταγράψει τη συγκεκριμένη εμπειρία.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, σκοπός αυτής της καταγραφής ήταν αφενός να ενημερώσει τον πολύ κόσμο που δε γνωρίζει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από οποιαδήποτε μορφή άνοιας και οι οικογένειες τους και αφετέρου να δώσει ένα μήνυμα στους συγγενείς –φροντιστές αυτών των ανθρώπων ότι δεν είναι μόνοι τους, ότι στην ίδια θέση με αυτούς βρίσκονται εκατοντάδες, χιλιάδες ίσως συνάνθρωποι που πασχίζουν να συμπαρασταθούν στους αγαπημένους τους που μάχονται ενάντια σε μια ασθένεια με προδιαγεγραμμένη πορεία και άδοξο τέλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ