ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

νεροΜε αφορμή και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ο Πλατύκαμπος και η Γαλήνη με την έλλειψη νερού εν μέσω καλοκαιριού, αντιπροσωπεία της παράταξης «ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ» με επικεφαλής τον τοπικό σύμβουλο Πλατυκάμπου Τάκη Ζαχαρούλη είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Σκρίμπα και τον διευθυντή της επιχείρησης.  Η αντιπροσωπεία κατά τη συνάντηση:

1. Εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων κυρίως του Πλατυκάμπου και της Γαλήνης για τις συνεχείς διακοπές και την περιορισμένη πίεση του νερού στην περιοχή που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστικά νερό κατά τις απογευματινές και βραδινές κυρίως ώρες.  Ζήτησε να παρθούν άμεσα μέτρα με οποιοδήποτε κόστος, για την επίλυση του προβλήματος , θεωρώντας  απαράδεκτο εν μέσω καλοκαιριού να μην υπάρχει ουσιαστικά νερό στα σπίτια.

  1. Θεωρώντας ότι η τιμή του νερού για τους κατοίκους της Νίκαιας, του Μελισσοχωρίου, του Ομορφοχωρίου και των Νέων Καρυών  που υδρεύονται από τη ΔΕΥΑΛ είναι υψηλή, ζήτησε να επανεξετάσουν το θέμα με στόχο να μειωθεί η υπέρογκη τιμή και να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα των διαρροών που επιβαρύνει του κατοίκους των παραπάνω χωριών.

3. Ζήτησε να επιταχυνθούν τα έργα στο Αρμένιο.

4. Εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για την ποιότητα νερού από τις γεωτρήσεις του Αγίου Νικολάου σε ότι αφορά τις τιμές των νιτρικών ιόντων που περιέχει. (43 με όριο τα 50), αλλά και για την φύλαξή τους.

5. Ενημερώθηκε για την τιμολογιακή πολιτική, τα οικονομικά της επιχείρησης, τα έργα βελτίωσης, και το προσωπικό. Διαπίστωσε ότι η μνημονιακή πολιτική έχει και εδώ τις επιπτώσεις. Η έλλειψη χρημάτων για έργα υποδομής και η  έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, είναι αποτέλεσμα της περιορισμένης χρηματοδότησης και της απαγόρευσης προσλήψεων που επέβαλλαν στη χώρα μας η «τρόικα» σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Η παράταξη σύντομα θα κάνει και άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο Κιλελέρ και έτσι  να συμβάλει στην βελτίωση της  ποιότητας ζωής.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ