ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑ -ΝΤΥΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ- ΔΙΑΝΥΕΙ 1.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

77IΗ μοναχική φιγούρα έγινε το επίκεντρο σχολιασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν εντοπίστηκε να διασχίζει με τα πόδια τις εθνικές οδούς των νότιων πολιτειών των ΗΠΑ.

Ντυμένη με μια μακριά ρόμπα, και με το κεφάλι καλυμμένο και σκυμμένο, η μυστηριώδης «γυναίκα με τα μαύρα», ποτέ δεν είπε λέξη, καθώς διέσχιζε τους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής.

Η μοναχική φιγούρα το μόνο που είπε ήταν ότι προορισμός της ήταν η Βιρτζίνια.

Παρά τις εκκλήσεις πολλών για να δώσει περισσότερες πληροφορίες, αρνήθηκε να εξηγήσει το προσκύνημα της και απέρριψε τις προσφορές για τρόφιμα και καταφύγιο από περίεργους ντόπιους.

Κάποια στιγμή, όταν έγινε γνωστή η είδηση του ταξιδιού της, η αστυνομία εξέδωσε δήλωση ζητώντας από τους ανθρώπους να «σέβονται την ιδιωτική της ζωή».

Μια εκστρατεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αναγνωριστεί η «γυναίκα με τα μαύρα» ένωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο Twitter, και σχεδόν 80.000 ανθρώπους στο Facebook.

Τώρα όμως το μυστήριο της «γυναίκας με τα μαύρα» έχει λυθεί.

Αυτή την εβδομάδα έφτασε στον προορισμό της, και έγινε γνωστό ότι ονομάζεται Elizabeth Poles, είναι 56 χρονών, ζούσε στη Georgia, είναι μητέρα δύο παιδιών και βετεράνος του στρατού. Επίσης, μετά το θάνατο του συζύγου της το 2008 και του μπαμπά το 2009, την παρακολουθούσε γιατρός.

Σύμφωνα με τον αδελφό της, η κα Poles άρχισε να περιπλανιέται για μερικούς μήνες κάθε φορά.

Θεωρείται ότι περπάτησε 1400 χλμ σε Γεωργία, Τενεσί, Δυτική Βιρτζίνια, Κεντάκι και Οχάιο για να επιτύχει το στόχο της.

Όταν έφτασε στο Winchester, η αστυνομία διέταξε τους ντόπιους να την αφήσουν ήσυχη και την πήγε σε μυστική τοποθεσία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ