ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΩΝ Ο ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΦΩΤΟ)

ζωολογικος7Σε άθλιες συνθήκες ζουν τα ζώα του ζωολογικού κήπου στον Τύρναβο προκαλώντας οργή και αγανάκτηση σε οικογένειες με παιδιά, αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα που τα επισκέπτονται, νομίζοντας ότι θα επισκεφτούν έναν κανονικό ζωολογικό κήπο, όπου τα παιδιά τους ή και οι ίδιοι θα περάσουν λίγες ώρες χαλάρωσης, σε ένα όμορφο περιβάλλον, και με ζώα που περνούν καλά και έχουν την φροντίδα που χρειάζονται.

Σοκάρονται όμως, όταν στον ζωολογικό κήπο του Τυρνάβου, αντικρίζουν την εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο.

Περιορισμένα σε χώρους χωρίς ίχνος χορταριού, με στάσιμα νερά που έχουν πρασινίσει, και με κλουβιά που θυμίζουν χωματερές, τα ζώα τραβούν καθημερινά το δικό τους Γολγοθά.

ζωολογικός1Πιθηκάκια που παίζουν ανάμεσα σε σκουπίδια, ελάφια, πρόβατα και αλογάκια που ζητούν εναγωνίως τροφή, τρώγοντας πευκοβελόνες, κουκουνάρια και φλοιούς κορμών δένδρων, συνθέτουν ένα θλιβερό σκηνικό που κάνει πολλούς επισκέπτες να χαρακτηρίζουν τον ζωολογικό κήπο του Τυρνάβου, “Γκουαντάναμο” ή κολαστήριο των ζώων.

ζωολογικος6Κάθε μέρα που περνά, γίνονται ακόμη πιο σκληρές οι συνθήκες για τα δύσμοιρα ζώα, και σίγουρα απαιτείται άμεση παρέμβαση για να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Ίσως ήλθε η ώρα να παρέμβουν οι φιλοζωικές οργανώσεις για να σώσουν τα ζώα του ζωολογικού κήπου του Τυρνάβου, αφού οι …αρμόδιοι του δήμου, αν και μέσα στις υποχρεώσεις τους, δεν φρόντισαν -από ότι φαίνεται-να κάνουν ούτε τα ελάχιστα…

 

 

 

 

ζωολογικος2ζωολογικος4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ζωολογικος5

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ