ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ “ΨΑΛΙΔΙΣΜΕΝΟΥ” ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠΟΠ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ασεποπ τυρναβουΜειωμένος κατά 110.000 ευρώ είναι ο ΦΠΑ που θα αρχίσουν να εισπράττουν από αύριο οι 270 δικαιούχοι μέλη του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου.

Ο φόρος που θα επιστραφεί είναι μειωμένος αφού το υπουργείο Οικονομικών από φέτος εφαρμόζει την τακτική της μηδενικής οφειλής όταν επιστρέφει χρήματα, γεγονός που σημαίνει ότι στους δικαιούχους θα παρακρατηθεί όλος ο φόρος που πρέπει να πληρώσουν το 2014. Επίσης θα παρακρατηθούν πιθανές οφειλόμενες εισφορές προηγούμενων ετών προς τον ΕΛΓΑ, οφειλές προς το δημόσιο ακόμη και αν βρίσκονται σε ρύθμιση, αλλά και πιθανές οφειλές από το χαράτσι των προηγούμενων ετών.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών καλεί για περαιτέρω διευκρινίσεις 10 αγρότες μέλη του ΑΣΕΠΟΠ που πρόκειται να εισπράξουν επιστροφή ΦΠΑ συνολικού ύψους 40.000 ευρώ.

Συνολικά το ποσό που παρακρατείται λόγω οφειλών και διευκρινίσεων είναι 110.000 και έτσι οι αγρότες θα αρχίσουν να εισπράττουν από αύριο το ποσό των 340.000 ευρώ, αφού όμως προηγουμένως περάσουν από τα γραφεία του συνεταιρισμού για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επιστροφής του φόρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ