ΗΧΗΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ 7Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ  

ArtfoolsFestival-300x250To Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του για 7η χρονιά με μεγαλύτερη μαζικότητα , πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσίες εκπλήξεις. Θα διεξαχθεί στη Λάρισα από 13 έως 22 Φεβρουαρίου 2015 και διοργανώνεται  από την μη κερδοσκοπική εταιρεία artfools

με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας ,υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Με έμφαση στις παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν: Αφιερώματα σε κινηματογραφικά ρεύματα ,σε πρόσωπα του Κινηματογράφου από τον Ελληνικό και Διεθνή κινηματογραφικό χώρο, με συναυλίες – αφιερώματα στη μουσική του κινηματογράφου, εκθέσεις φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια και master class, το Φεστιβάλ κορυφώνεται με το διαγωνιστικό που διεξάγεται τις τέσσερις τελευταίες ημέρες και προβάλλονται σ΄αυτό ταινίες μικρού μήκους από Ελλάδα και Εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται σε αίθουσες της πόλης της Λάρισας, το δε διαγωνιστικό, στον Κινηματογράφο Victoria cinemas στο κέντρο της πόλης με τις πλέον σύγχρονες και ποιοτικές προϋποθέσεις προβολής.

Η συμμετοχή εθελοντών είναι σημαντική επιδίωξη για τους διοργανωτές και απ΄ότι φαίνεται με μεγάλη επιτυχία αφού το Φεστιβάλ έχει μεγάλη διείσδυση κυρίως στους νέους σινεφίλ και όχι μόνο. Στο Φεστιβάλ έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πάνω από 300 δημιουργοί από όλο τον κόσμο με ταινίες μικρού μήκους διάρκειας μέχρι και 25 λεπτά.Η επιτροπή Κινηματογράφου του Φεστιβάλ, είναι αισιόδοξη ότι για φέτος η ποιότητα θα είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο λόγω ακριβώς της δυνατότητας επιλογής.

Οι διοργανωτές αισιοδοξούν ότι φέτος, λόγω και της μεγάλης αύξησης των συμμετοχών, θα συρρεύσουν πολύ περισσότεροι δημιουργοί ταινιών στη Λάρισα. Επίσης είναι σε επαφή με σχολεία,και ετοιμάζουν πακέτο αξιοθέατων της πόλης, ώστε να προγραμματίσουν νωρίς την εκδρομή τους τις ημέρες του Φεστιβάλ στη Λάρισα για την παρακολούθηση του Πανελλήνιου Μαθητικού Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Οι δημιουργοί μπορούν μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2015 να στέλνουν ηλεκτρονικά τις συμμετοχές τους στο participations@artfools.gr. Πληροφορίες στο www.artfoolsvideofestival.gr και στο e-mail: info@artfools.gr Παράλληλα με το Διεθνές, διεξάγεται και το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ, με ταινίες από σχολεία ή μαθητές μεμονωμένα, διάρκειας μέχρι 15 λεπτά και αποστολή στο : artfools.mathitiko@gmail.com.

 

Σημαντικοί καλεσμένοι.

Για το 7ο Φεστιβάλ έχουν προσκληθεί και έχουν κατ΄αρχήν αποδεχθεί την πρόσκληση σημαντικοί σκηνοθέτες , ηθοποιοί, κριτικοί, Δημοσιογράφοι και γενικά άνθρωποι από το χώρο του Κινηματογράφου. ΄Ηδη οι Νίκος Περάκης (θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της διοργάνωσης), Ευανθία Ρεμπούτσικα ,Σίλας Τζουμέρκας, θα είναι στους καλεσμένους, ενώ σε συνεννόηση βρίσκονται οι άνθρωποι του Φεστιβάλ με μεγάλο σκηνοθέτη από το Διεθνή χώρο ως επίσημο καλεσμένο , που θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθεί η μετάβασή του στη Λάρισα.

 

artfools.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ