ΙΡΑΚ: ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ

20lΜαζική έξοδος των χριστιανών για να σωθούν μετά και την κατάληψη της πόλης Καρακός, της μεγαλύτερης χριστιανικής πόλης του Ιράκ, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η οργάνωση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει καταλάβει 15 πόλεις, το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ και μια στρατιωτική βάση στα βόρεια της χώρας.

«Γνωρίζω ότι οι πόλεις Καρακός, Ταλ Κάιφ, Μπαρτέλα και Καραμλές έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους και βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των ανταρτών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ο χαλδαίος αρχιεπίσκοπος του Κιρκούκ και της Σουλεϊμανίγια Τόμας Τζόζεφ.

«Πρόκειται για καταστροφή, για τραγική κατάσταση. Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει αμέσως. Δεκάδες χιλιάδες τρομοκρατημένοι άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους τη στιγμή που μιλάμε, δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που συμβαίνει» προσέθεσε.

Το Καρακός είναι μία αμιγώς χριστιανική πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στη Μοσούλη, τη μεγαλύτερη πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, και το Ερμπίλ, την περιφερειακή πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν.

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ