ΜΟΥΣ(ΕΙ)Α?*

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΈγραφα τις προάλλες πως έχουν δει πολλά τα μάτια μας εντός και εκτός αιθουσών. Αλήθεια είναι. Όπως είναι αλήθεια πως μετά από 25 χρόνια στο «δημοσιογραφικό κουρμπέτι» άρχισα να δέχομαι και συγχαρητήρια για τη δουλειά μου.

Μεταξύ μας τώρα όταν το αυτονόητο γινόταν είδηση ανέκαθεν τρόμαζα, πόσο μάλλον που στα καλά καθούμενα…

Ξέφυγα μάλλον και με επαναφέρω με την ανοχή σας. Είχα την τύχη και τη χαρά να καλύψω δημοσιογραφικά τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου. Δεν θα σταθώ στις παράτες, στα … 40 χρόνια φούρναρης και σε γκρίνιες που δεν ταιριάζουν με το “θέλω” ανθρώπων που έδωσαν τα πάντα για να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα μας.

Ένα θα ρωτήσω όμως ή μάλλον δυο και συγχωράτε μου τον ενικό(οι αναγνώστες εννοείται…).

Καλά ρε υπουργέ, όταν λες «… παραδίδουμε στο Δήμο Λαρισαίων και θα στηρίξουμε» τι ακριβώς εννοείς δίχως να ντρέπεσαι, μετά από 40 χρόνια και 1 (έναν καλά διαβάσατε) υπάλληλο και αυτόν ως εξωτερικό συνεργάτη?

Εσύ πάλι ρε δήμαρχε που μας αποχαιρετάς, που κατά τα άλλα έσπευσες επειδή λιποθύμησε από τη ζέστη και τις μακροπερίοδες μεγαλοστομίες των προηγουμένων το παιδάκι, σε τι ξεχώρισες?

Ανακοίνωσες ερήμην μας το «βουλευτιλίκι» και βρήκες ώρα για απολογισμό έργου 16 ετών όταν ήρθε η σειρά σου να μιλήσεις και άσε το παιδάκι να… ζαλίζεται?

Δεν θα γράψω άλλα. Να πάμε στο μουσείο και να ξαναπάμε..Η δουλειά που γίνηκε και τα όσα  θα γίνουν είναι αξιοθαύμαστα, αλλά  τα ΧΡΩΣΤΑΝΕ.

Τα χρωστάνε σε όλους αυτούς που τρέξανε, που πίστεψαν, που πρόσφεραν, στα παιδιά που έρχονται, στο Γιώργο Γουργιώτη που έφυγε πριν το δει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚαι μέχρι να ξεχρεώσουν ορισμένοι, ας τα βρουν με τη συνείδηση(φαντάζομαι επιτρέπονται οι άγνωστες λέξεις μεταξύ μας)  και με  κείνους που τους «ξεσκονίζουν» κοστούμια και… καρέκλες.

Υ.Γ. Να σας πω την αμαρτία μου χάρηκα που έλειψε η κ.Λ.Γουργιώτη από την τελετή τους…

Υ.Γ2. Τουλάχιστον τα παιδιά της Φιλαρμονικής τα βάλατε στον ίσκιο!

*Το “μούσι” γράφεται με γιώτα κύριε διορθωτά…

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ