ΓΙΟΡΤΗ ΧΑΛΒΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

ΧΑΛΒΑΣΗ 10η Γιορτή Χαλβά θα πραγματοποιηθεί από τις 19 – 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δημαρχείου των Φαρσάλων. Πρόκειται για συνδιοργάνωση του δήμου Φαρσάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Χαλβαδοποιών – Ζαχαροπλαστών της περιοχής.

Για τρίτη φορά φέτος, στο πλαίσιο της 10ης Γιορτής Χαλβά, θα γίνει έκθεση τοπικών προϊόντων, από τοπικούς παραγωγούς, σε περίπτερα που θα διατεθούν από τον Δήμο Φαρσάλων.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή του φημισμένου Χαλβά Φαρσάλων, η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η προώθηση των προϊόντων των τοπικών παραγωγών καθώς και η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Οι εκδηλώσεις της 10ης Γιορτής Χαλβά θα ξεκινήσουν στις 19 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8 μ.μ. με «παραδοσιακά ακούσματα και χορούς του τόπου μας» και την εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων συλλόγων του Δήμου Φαρσάλων και φιλοξενούμενων χορευτικών.

Πριν την έναρξη των εκδηλώσεων της Γιορτής Χαλβά στις 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου θα καταλήξει η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Οργάνωση: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Επαρχίας Φαρσάλων).

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 8μ.μ. με το 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Φαρσάλων.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα Κυριακή το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει:

8 μ.μ.: Προσέλευση επισήμων

8.15 μ.μ.: Ξενάγηση επισήμων στα περίπτερα

8.45 μ.μ.: Χαιρετισμοί επισήμων

9 μ.μ.: Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και την Μελίνα Κανά.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργούν τα παρακάτω περίπτερα:

– Εργαστήριο παρασκευής Χαλβά Φαρσάλων.

– Περίπτερο όπου θα προσφέρεται το φημισμένο προϊόν.

– Περίπτερο πώλησης του παραδοσιακού προϊόντος

– Περίπτερα τοπικών παραγωγών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ