ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

φεστιβαλΣτον απόηχο των πλούσιων κινηματικών διεργασιών της περιόδου (ΔΕΘ, αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2014) η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχεται στις 3 και 4 Οκτώβρη το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο).

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης ενόψει του φεστιβάλ αναφέρονται τα εξής:

“Το αίτημα της ανατροπής της αντικοινωνικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων συναντιέται με το όραμα της κοινωνικής αλλαγής, της ισότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων. Μέσα σε μια συνθήκη διαρκούς όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων και των ανισοτήτων μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας και σχεδιάζουμε το μέλλον μας πέρα από το νεοφιλελευθερισμό με πυξίδα τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Η αντιφασιστική δράση, οι σύγχρονοι εργατικοί αγώνες στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, οι διεθνείς εξελίξεις, οι εναλλακτικές μορφές συνεταιριστικής δραστηριότητας, η συλλογική δημιουργία και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης θα αποτελέσουν εφαλτήριο για πλούσιο προβληματισμό και ανταλλαγή εμπειριών.

Εκτός από τις πολιτικές συζητήσεις κεντρική θέση στη διοργάνωση έχουν οι συναυλίες, οι θεατρικές παραστάσεις καθώς και άλλα διαδραστικά δρώμενα.Επίσης στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν καλλιτεχνικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες,εκθέσεις φωτογραφίας κ.α.”

Το μέχρι τώρα πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 Οκτώβρη

7:00 θεατρική παράσταση

9:30 Συναυλία με τους:

Νόστος (ρεμπέτικο)

Folk n’ Roll

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 Οκτώβρη

Εκδήλωση-Συζήτηση:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

-μέτωπα,

-κοινωνικές συμμαχίες

-κοινωνικές προτεραιότητες

-φασιστική απειλή

Ο ρόλος της νεολαίας και των κινημάτων.

Συναυλία με:

Μαθητικά συγκροτήματα

Screaming DEAD Balloons

Baildsa

Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούν: θεματικές ενότητες, εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλιοπωλείο, θεματικά περίπτερα, μπαρ, ταβέρνα.

Θα ακολουθήσουν αναλυτικές δημοσιεύσεις του συναυλιακού και καλλιτεχνικού προγράμματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ