ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ILLUSORY» ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΟΤΣΑΛΑ ΣΤΗΝ CASKGALLERY

caskΗ δεύτερη από τις πέντε κυλιόμενες ατομικές εκθέσεις στο πλαίσιο του προγράμματος CASK_up εγκαινιάζεται στις 10 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ. στην CASK gallery. Πρόκειται για την έκθεσης «Illusory» της Κατερίνας Κότσαλα.

Η CASK gallery εγκαινιάζει την καινούργια χρονιά , παρουσιάζοντας ένα project το οποίο έχει σαν στόχο την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών.

Το project CASK_up startup platform καθιερώνεται σαν ένα ετήσιο γεγονός προβολής νέων ιδεών.

Για τους δημιουργούς δίνεται ενα πεδίο δράσης, στο οποίο μπορούν να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν .

Για την ίδια την gallery και τον θεσμό, αυτή η δράση αποτελεί πεδίο έρευνας και συνεχούς ενημέρωσης, με τρόπο τέτοιο ώστε να συμμετέχει ενεργά στην σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία την στιγμή της γέννησής της .

Με την έναρξη κάθε φορά του συγκεκριμένου project, η CASK gallery , επιλέγει μια σειρά νέων καλλιτεχνών οι οποίοι διαδοχικά παρουσιάζουν το έργο τους σε μικρής διάρκειας ατομικές εκθέσεις ή σε ομαδικές εκθέσεις με κοινή θεματική.

Με την έναρξη της φετινής εκθεσιακής περιόδου, πέντε νέοι καλλιτέχνες, παρουσιάζουν το έργο τους, υπό την μορφή κυλιόμενων ατομικών εκθέσεων, με διάρκεια δύο εβδομάδων η κάθε μία.

Για την έκθεση

Η σχέση φυσικού και πολιτιστικού τοπίου καθώς και η σχέση τόπου και μη-τόπου είναι ο κεντρικός άξονας της διαλεκτικής ανθρώπου-φύσης.

Από τη μια πλευρά υπάρχει μια ουτοπική προσέγγιση, όπου ο άνθρωπος συνυπάρχει με την φύση και δεν εξελίσσεται εις βάρος της αλλά αντίθετα τη συμπληρώνει και την ενισχύει. Από την άλλη πλευρά όμως, η ζωγραφική χειρονομία προδιαθέτει την αγριότητα της φύσης υπονοώντας τις επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης σε αυτήν. Η αντιφατική αυτή σχέση ισορροπεί ανάμεσα στους ευαίσθητους κανόνες της αρμονίας. Η εναλλαγή ομαλότητας και επιθετικότητας, χρώματος και χειρονομίας, συνδέονται με το ηλιακό φάσμα και το στοιχείο του αέρα, συμβάλλοντας στη δημιουργία του ζωγραφικού περιβάλλοντος. Τα φυσικά στοιχεία συμμετέχουν στη δημιουργία περιβαλλόντων και τα τοπία που δημιουργούνται ανάγονται σε μνήμες από το φυσικό στοιχείο, μέσα από μια προσπάθεια προσέγγισης της αρχέγονης φύσης.

Η Κατερίνα Κότσαλα

Γεννήθηκε το 1982 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, με καθηγητή τον Κυριάκο Μορταράκο, από το 2008 έως το 2013. Το 2013 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών (ΜΕΤ), της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Έχει συμμετοχές σε workshops, residencies, συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις με σημαντικότερη αυτή της ελληνικής συμμετοχής στην 16η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών “Errors Allowed”, στην Ιταλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ