ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ;

Ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων – εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας

σμλαρισαΜετά από 2 τριμερής συμφιλιωτικές συσκέψεις στο Υπουργείο εργασίας, στις 29/07/2014 και στις 6/08/2014, η μία από τις οποίες έγινε υπό την προεδρία του Υφυπουργού Εργασίας κ. Κεγκέρογλου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αιτήθηκαν εκτός των άλλων, την καταβολή έκτακτου βοηθήματος ύψους 1000 ευρώ, προς τους εργαζόμενους των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ.

Υπήρξε δέσμευση για παρέμβαση από την πλευρά του Υπουργείου ως προς την προώθηση του αιτήματος μας στις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού η δυσκολία που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν οι 600 εργαζόμενοι της επιχείρησης με τις οικογένειές τους να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές και πάγιες ανάγκες τους, όντας 14 μήνες –τότε-  απλήρωτοι, είναι μεγάλη.

Πάνε 4 μήνες τώρα από τότε και στο υπουργείο, κανένας δεν ξέρει τίποτα για το θέμα αυτό. Οι εργαζόμενοι δικαιολογημένα ανησυχούν, αφού περιμένουν μια ανάσα, έστω κι από αυτό το μικρό ποσό που διεκδικούν.

Από την πλευρά του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου γίνονται προσπάθειες πίεσης για την προώθηση του αιτήματος, όμως κανένας δεν δηλώνει υπεύθυνος. Ο ένας μας στέλνει στον άλλον και άκρη δεν βρίσκουμε. Η ευθύνη βαραίνει κατά την γνώμη μας τον  κ. Υφυπουργό που δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα φροντίσει για το θέμα αυτό, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ΣΜ Λάρισα.

Απ’ ότι φαίνεται όμως άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Στην θεωρία «καλά» μας τα είπε ο κος Κεγκέρογλου, στην πράξη όμως; Τι περιμένει; Μήπως να προκηρυχθούν εκλογές και μετά να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών του, ακολουθώντας το συνολικό σχέδιο της συγκυβέρνησης για λήψη μέτρων που θα βοηθάνε τους ανέργους και τους απλήρωτους, δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπο και τις ευαισθησίες της προς τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα;

Αλήθεια αναρωτιόμαστε, αν αναγκαστήκαμε να καλέσουμε σε συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας την εργοδοσίας της επιχείρησης ΣΜ Λάρισα για να μπορέσουμε να έχουμε ενημέρωση για τις εξελίξεις, τώρα, που πρέπει να απευθυνθούμε για να μπορέσουμε να έχουμε ενημέρωση από το Υπουργείο Εργασίας ως προς την υλοποίηση του αιτήματός μας;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ