ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015

διαμάντοςΑνακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η παράταξη υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2015 εξέδωσε η παράταξη Νέα Λάρισα του Ντ. Διαμάντου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η στάση μας σχετικά με την ψήφιση ή μη του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος δεν υπαγορεύεται εκ προοιμίου από τη θέση-ιδιότητα (συμπολίτευση- αντιπολίτευση, ναι-όχι) αλλά, από το αν, οι αρχές και οι προτάσεις όπως τις έχουμε καταθέσει προεκλογικά και δεσμευόμαστε γι’ αυτές, εμπεριέχονται – και σε ποιο βαθμό.

Ενστάσεις διατυπώσαμε ή, συμφωνούμε και με αρκετές ανησυχίες που εξέφρασαν οι άλλοι επικεφαλείς. Η ώρα τώρα όμως, είναι της δημιουργικής παρουσίας και των προτάσεων και εμείς, αυτό θα ακολουθήσουμε.

Τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, γενικά και ειδικότερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο για την ανάπτυξη της δημοτικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. Η περίοδος των παχιών αγελάδων καθώς και η περίοδος της ανεξέλεγκτης χρήσης των δημοσίων πόρων για τους Δήμους έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Ιδιαίτερα τώρα, που οι δημότες στενάζουν μέσα στην καθημερινή φορολογική καταιγίδα που τους επιφυλάσσουν οι κεντρικές οικονομικές πολιτικές των «δεικτών και αριθμών», υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη απαίτηση για στήριξη και ανταποδοτικότητα εκ μέρους του μοναδικού, όπως αναδεικνύεται, αναχώματος που είναι ο Δήμος.

Για εκείνο όμως που υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη λαϊκή απαίτηση, είναι η διαφάνεια και η νομιμότητα. Αυτά περνάνε μόνο μέσα από μία νέα φιλοσοφία οικονομικού προγραμματισμού, εξεύρεσης πόρων και διαχείρισης σε όλα τα επίπεδα.

Υπάρχουν 2 σταθερές που «δεσμεύουν» φέτος τον προϋπολογισμό.

Η 1η είναι η στάση της Κυβέρνησης η οποία διαρκώς, υπερβαίνει τις Συνταγματικές επιταγές και δεν εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία.

Παράδειγμα, ενώ προβλέπει για το 2015 αύξηση των εσόδων για τους 3 θεσμοθετημένους πόρους των ΟΤΑ, αποδίδει σ’ αυτούς λιγότερα και από πέρυσι (και πάντα, πολύ λιγότερα από την πρόβλεψη του νόμου).

ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΩΝ ΚΑΠ ΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ

ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΣΜΠΘΕΤΗΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ 3852

2012       2013       2014 2015            % ν. 3852/2010

ΦΠΑ      7,68%    7,09%    6,72%    6,31%    12%

ΦΕΦΝΠ                6,68%    10,32% 9,67%    8,60%    21,30%

ΕΝΦΙΑ/ΦΑΠ*    4,69%    7,65%    4,48%    4,67%    11,30%

Ακόμα και στα τελευταία email της προς την Τρόικα η Κυβέρνηση «σφίγγει» ακόμα περισσότερο τον «πολιορκητικό κριό» προς την Αυτοδιοίκηση όταν, το κατ’ ευφημισμό Παρατηρητήριο για την Οικονομική Αυτοτέλεια θα κρίνει αν είναι «ρεαλιστικοί» οι προϋπολογισμοί. Οπότε, θα βάζει τους Δήμους υποκειμενικά στο «γύψο».

Τη δε, όποια απόκλιση από το πλεόνασμα κατά 200 εκ με «μειωμένα έσοδα και αυξημένες έως και υπερβολικές δαπάνες» για το 2014, τη δικαιολογεί με μία «λογική του Γκρούεζα» ότι «το 2014 ήταν εκλογική χρονιά»!

Η 2η σταθερά είναι η αναγκαστική ανάληψη των πεπραγμένων.

Η αρχική ταχύτητα δηλαδή της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Στα πλαίσια αυτά, αυτός ο Προϋπολογισμός, όποιος και από μας να ήταν στη θέση του Δημάρχου, θα κινούνταν με βάση δεσμεύσεις οικονομικές, τεχνικές και ειλημμένων αποφάσεων. Δεν είναι δηλαδή φέτος, καθαρά ο δικός μας προϋπολογισμός αλλά, ο «δικός τους, κεντρικά και τοπικά» προϋπολογισμός .

Εξετάσαμε λοιπόν, τη φιλοσοφία που διέπει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα με βάση τους 6 πυλώνες της φιλοσοφίας της Νέας Λάρισας .

Πλήρης γνώση της οικονομικής θέσης του δήμου που παρελήφθη στη νέα δημοτική θητεία, σε απόλυτο βαθμό και σε κάθε επίπεδο, μέσα στο 1ο τρίμηνο από την ανάληψη των καθηκόντων.

Η απάντηση- και σε ένα βαθμό η μέχρι τώρα ενημέρωση-  του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου με τη δέσμευση ότι, μέχρι τέλος του έτους (και όχι τον Ιούνιο όπως μέχρι τώρα γίνονταν, αν γίνονταν) θα έχουμε πλήρη εικόνα μας καλύπτει.

Διαφάνεια και συμμετοχική δημοτική δημοκρατία σε κάθε επίπεδο προγραμματισμού και υλοποίησης της δημοτικής πολιτικής.

Όταν, στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η Κυβέρνηση, το ΠΔΕ είναι απαράδεκτα μειωμένο και, είναι γνωστό ότι, χωρίς Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μία χώρα δεν επιτυγχάνει ανάπτυξη, θεωρούμε πολύ σημαντική την πρόβλεψη-στόχευση πιστώσεων 5,5 εκ για μικρομεσαία έργα από ιδίους πόρους (το «δημοτικό πρόγραμμα  επενδύσεων»). Έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά, θα δώσουν και ανάσα στις ντόπιες μικρομεσαίες εργοληπτικές και εμπορικές επιχειρήσεις.

Η διαβούλευση έγινε και το θεωρούμε θετικό. Έγινε βέβαια, μερικώς. Και πώς να γίνει άλλωστε πλήρως όταν, από τη μία ο χρόνος είναι πιεστικός και απόν την άλλη, ο κόσμος έμαθε ή, τον απέτρεπαν τόσα χρόνια να μη συμμετέχει και να καθορίζει την τύχη του. Μας ικανοποιεί η δέσμευση ότι, θα συνεχιστεί για να γίνει στοχευμένη η κατανομή του ποσού αυτού, ιδιαίτερα, των 3,8 εκ που αφορούν τις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες.

Ανταποδοτικότητα για όλους τους δημότες.

Θεωρούμε θετικό την πρόβλεψη της απάλυνσης σε κοινωνικές ομάδες συμπολιτών κόστους διαβίωσης. Είναι σημαντικό η μείωση των εξόδων των αναλώσιμων για τους παιδικούς σταθμούς που οι γονείς τώρα πληρώνουν. Πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα βέβαια. Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που ο Δήμος έχει βάλει – και σωστά- σε πρώτη προτεραιότητα.

Δημοτική Διαύγεια.

Η ανακοίνωση της υλοποίησης ενός κέντρου προμηθειών αντί των διάσπαρτων που υπήρχε μέχρι τώρα είναι θετικό βήμα.

Εμείς όμως, θέλουμε και τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία της άμεσης πληροφόρησης των πολιτών.

Διεκδίκηση πόρων αλλά και εξεύρεση νέων πόρων, μέσα από αυτενέργεια και πλήρη αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταθέτουμε συγκεκριμένη πρόταση προς υλοποίηση.

Πλάνο εργασίας για άμεση λειτουργία  «Γραφείου Ευρωπαϊκών             Σχέσεων και Συνεργασιών». Με ικανό στελεχιακό δυναμικό που ήδη          έχει ο Δήμος (παροπλισμένο κιόλας) αλλά, και με την αναζήτηση           θεσμικής συνεργασίας με φορείς όπως, το ΤΕΕ, το Οικονομικό Επιμελητήριο, το ΓΕΩΤΕΕ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ          Θεσσαλίας.

Δέκα επτά (17) προγράμματα Δικτύωσης που αυτοδύναμα ο Δήμος μπορεί να διεκδικήσει πόρους για κάθε τομέα.

Χρηστή νόμιμη διαχείριση. Θέσαμε εννέα (9) σημεία που πρέπει να  εφαρμόζει ο δήμος. Αυτά για τα οποία έχει εγκαλεστεί κατά καιρούς.

Έχουν γίνει ήδη, σημαντικά βήματα και πράξεις στην κατεύθυνση αυτή.

Με βάση τα παραπάνω, η Νέα Λάρισα ψήφισε τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2015.

Και θα είναι το «Παρατηρητήριο»  υλοποίησης κωδικό με κωδικό, δράση με δράση.

Με στόχο όχι απλά να εκτελεστεί αλλά, να μπουν οι βάσεις για έναν «δικό μας» προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Μέσω των πολλών προτάσεων σε κάθε τομέα που καταθέσαμε και θα διεκδικήσουμε να υλοποιηθούν στην παρούσα δημοτική θητεία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ