ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑΞΙ UBER ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Η λειτουργία της αμερικανικής υπηρεσίας ταξί Uber, η οποία έχει επικριθεί έντονα για χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες ταξί, απαγορεύτηκε από δικαστή στην Ισπανία.

Δικαστής σε δικαστήριο της Μαδρίτης συμφώνησε με την πρόταση της Ένωσης  Ταξί της Μαδρίτης να απαγορεύσει τη λειτουργία της εταιρίας, επειδή η Ένωση σκοπεύει στραφεί δικαστικά εναντίον της εταιρείας.

Η Uber άρχισε να λειτουργεί στη Βαρκελώνη, τον Απρίλιο, και τον Οκτώβριο στη Μαδρίτη και τη Βαλένθια.

Αλλά η εξυπηρέτηση ήταν αμφιλεγόμενη από την αρχή, με τους οδηγούς των ταξί να διαμαρτύρονται ότι η υπηρεσία τους παίρνει τη δουλειά, και επιπλέον δεν υπάρχει κατάλληλος έλεγχος της επιχείρησης.

Τον Ιούλιο οι οδηγοί ταξί στη Βαρκελώνη, κατέβηκαν σε απεργία για 24 ώρες για να διαμαρτυρηθούν για την άφιξη της υπηρεσίας.

Παρόμοιες διαδηλώσεις ακολούθησαν στο Λονδίνο, τη Ρώμη, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον τον Ιούνιο.

Αυτό το μήνα, το Νέο Δελχί απαγόρευσε επίσης την Uber, όταν γυναίκα φέρεται ότι να βιάστηκε από έναν οδηγό που εργάζεται για την Uber.

Η Uberφέρνει σε επαφή επιβάτες και οδηγούς – που δεν έχουν άδεια ή ασφάλιση για αυτή τη δραστηριότητα – με ένα smart phoneapp, και κρατά το 20% της τιμής του αντίτιμου που υπολογίζεται από την online application.

telegraph.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ