ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

DSC_0821Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ προς τιμή του 11ου Συνεδρίου της ΚΝΕ στο χώρο του ΤΕΙ Λάρισας στις 11 και 12 Δεκέμβρη. Την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη, το μεσημέρι στην αίθουσα 22 (Λογιστική) του ΤΕΙ Λάρισας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Το ποδόσφαιρο της αγοράς… δεν παίζεται! Οι εξελίξεις και τι κρύβεται από πίσω».

Η ομιλία έγινε από τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνο του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο οποίος στη ομιλία του σημείωσε: «Θέλουν και οι ίδιοι οι καπιταλιστές να αθλείται ο κόσμος γιατί είδαν ότι ο χωρίς τον αθλητισμό, ακόμα και από την ηλικία των 30, αρχίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεν το κάνουν όμως από την καλή τους την καρδιά αλλά για να είσαι πιο παραγωγικός για αυτούς. Ταυτόχρονα χαρακτηρίζουν τον αθλητισμό ως πολυτέλεια και φτιάχνουν τεράστια επιχείρηση πάνω του με σκοπό το κέρδος».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: « Το πρώτο πράγμα που κόβει σήμερα μια ελληνική οικογένεια είναι ο αθλητισμός, αντίθετα τα παιδιά αυτό που δεν θέλουν να κόψουν είναι ο αθλητισμός, για αυτά αποτελεί μια συγκροτημένη, συστηματική δραστηριότητα, όπου βρίσκουν αποκούμπι από ένα φόρτο εργασίας που έχει να κάνει με το σχολείο, τα μαθήματα, τα φροντιστήρια κλπ. Εμείς, την αντίφαση αυτή τη θεωρούμε μέρος ενός τέτοιου συστήματος, που έχει σαπίσει και δε μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι πολυτέλεια ο αθλητισμός, είναι δικαίωμα και ανάγκη της νεολαίας.»

Την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ Λάρισας, έγινε ομιλία από τον Γιάννη Παπαρίζο, μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

ATT_1418460649290_20141212_224228«Η Οργάνωση μας βαδίζει με αισιοδοξία στο 11ο Συνέδριο της, έχοντας προηγηθεί μια πλούσια διαδικασία τους περασμένους μήνες. Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύθηκαν οι Θέσεις του ΚΣ  δώσαμε την μάχη να φτάσουν πλατιά, σε κάθε χώρο που εργάζονται, ζουν και σπουδάζουν τα παιδιά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Οργανώσαμε τη συζήτηση σε κάθε Οργάνωση Βάσης συλλογικά, εξετάσαμε κριτικά τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, βάλαμε στόχους, έτσι όπως αρμόζει στον επαναστατικό χαρακτήρα και τη λειτουργία της ΚΝΕ.  Βγαίνουμε από αυτήν την διαδικασία πιο ικανοί, με τη σιγουριά πως θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Το βασικό θέμα του Συνεδρίου μας είναι πως η ΚΝΕ δυναμώνει, και ετοιμάζεται έτσι ώστε να έχει την ικανότητα, να δρα μέσα στην νεολαία σε όλες τις συνθήκες, ως νεολαία του ΚΚΕ, ως οργάνωση μάχης για την επαναστατική ανατροπή. Μας απασχολεί το πώς θα συμβάλουμε έτσι ώστε, μαζί με τα πιο ζωντανά και δυναμικά τμήματα νέων των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων να δημιουργηθεί παντού μια νεολαιίστικη, μαχητική δύναμη συμβολής στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, στην καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, που ανταπεξέρχεται νικηφόρα σε όλες τις καμπές της ταξικής πάλης.

Στα χρόνια που πέρασαν από το 10ο Συνέδριο της Οργάνωσης, το 2010, δώσαμε μια σειρά μάχες, στο πλευρό του Κόμματος, που μας κάνουν πιο έμπειρους και ικανούς. Μετρήσαμε βήματα αλλά αυτό δεν μας αρκεί. Είμαστε πιο απαιτητικοί με τον εαυτό μας. Δίνουμε την μάχη σε σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, που τις παίρνουμε υπόψη. Δεν παραβλέπουμε τον αρνητικό συσχετισμό, αλλά ούτε και την δυναμική των εξελίξεων. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά δεν συμβιβαζόμαστε με αυτές.

Μας λένε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα είναι για το καλό μας, για να σωθεί η οικονομία, για να έρθει η ανάκαμψη. Ζητάνε από τον λαό και την νεολαία να σκύψει κι άλλο το κεφάλι, να αποδεχτεί αυτή την άθλια κατάσταση γιατί δήθεν είναι μονόδρομος. Εμείς γνωρίζουμε ότι αυτό που θα ανακάμψει είναι τα κέρδη των λίγων, που περνά μέσα από το ξεζούμισμα των πολλών.

Κάποιοι άλλοι μας λένε ότι το σάπιο σύστημα τους παίρνει από βελτίωση. Ότι με μια άλλη διαχείριση, με μια άλλη κυβέρνηση, η ζωή μας θα γίνει καλύτερη. Δεν περιμένουμε «σωτήρες». Τέτοιοι δεν υπάρχουν. Από τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η σωτηρία μας. Διεκδικούμε τη ζωή που σήμερα χάνουμε για να κερδίζουν μία χούφτα καπιταλιστές.

Αυτό που δίνει νόημα και περιεχόμενο στον καθημερινό αγώνα κάθε μέλους της ΚΝΕ είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση από τα δεσμά της ταξικής εκμετάλλευσης, που θα είναι έργο της ίδιας της εργατικής τάξης. Συνειδητοποιούμε ότι διαπερνά μια κόκκινη κλωστή τα σημερινά καθήκοντα με την προοπτική του αγώνα μας.

Καμία αναμονή, κανένας φόβος. Δεν ταιριάζει στα παιδιά της εργατικής τάξης η υποταγή. Σε κανέναν δεν αξίζει ο συμβιβασμός με τη φτώχεια. Σε κανέναν δεν αξίζει να έχει σκυμμένο το κεφάλι, να αποδέχεται τη σκλαβιά. Γι’ αυτό δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αγωνιστική συγκρότηση και την ανασύνταξη του κινήματος. Για να αποκτήσει νέα δυναμική η οργάνωση του αγώνα στις σύνθετες συνθήκες που ζούμε, για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας της ρήξης και της ανατροπής.»

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συναυλία από τα τοπικά σχήματα: Braindrop και Inaw Blue και στη συνέχεια συναυλία με τους «Stelios Magalios and the soundpark».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ