ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ 60 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΛΟΓΩ ΕΝΦΙΑ

τυρναβος1Στη δέσμευση ποσού 13.300 ευρώ περίπου που προοριζόταν για την εκλογική αποζημίωση 60 υπαλλήλων του δήμου προχώρησε η υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου Λάρισας επειδή υπήρχαν οφειλές του δήμου προς το Δημόσιο, οι οποίες όμως όπως αναφέρεται είναι ρυθμισμένες και αφορούν την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και κάποιου καταλογισμού του Δασαρχείου.

Σήμερα εξαιτίας του προβλήματος που κυριολεκτικά δεν υφίσταται και εμποδίζει στους εργαζόμενους να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται ο δήμαρχος απέστειλε έγγραφο προς τον υπουργό Οικονομικών, τους βουλευτές αλλά και το σύλλογο υπαλλήλων του νομού ζητώντας άμεση αντιμετώπισή του. Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

“Σύμφωνα με έγγραφο που Με τις υπ’ αριθ. 11343/115206/17-06-2014 και 13598/143196/29-09-2014 αποφάσεις της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη, αποφασίστηκε η επιχορήγηση του Δήμου Τυρνάβου με τα ποσά: α) 12.488,00 € και β) 892,00 € αντίστοιχα, για την συμμετοχή εξήντα (60) υπαλλήλων του στην προπαρασκευή και διεξαγωγή των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, καθώς και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαΐου 2014.

Στις 21/10/2014 και στις 05/11/2014 με έγγραφα της ΥΔΕ Νομού Λάρισας, ενημερώθηκε ο Δήμος μας, ότι τα ποσά που αφορούσαν την εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του δεν κατατέθηκαν στον λογαριασμό του Δήμου. Αντί αυτού τα ανωτέρω ποσά, συμψηφίστηκαν για οφειλές του Δήμου προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, οι οφειλές του Δήμου Τυρνάβου προς το Δημόσιο αφορούν:

α) ΕΝΦΙΑ

β) Καταλογισμό Δασαρχείου Λάρισας

οι οποίες ωστόσο εξυπηρετούνται κανονικά στα πλαίσια του διακανονισμού αυτών.

Ως γνωστόν, η εκλογική αποζημίωση είναι επίδομα που καταβάλλεται στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υπερπολύτιμη και αναγκαία εργασία τους στην όλη εκλογική διαδικασία.

Το ποσό στο οποίο αναφερόμαστε, αντιστοιχεί για κάθε έναν εργαζόμενο στο ύψος των 223,00 € μεικτά.

Παρά το πενιχρό του ύψους της αποζημίωσης, παρά την καθυστέρηση της καταβολής του και τέλος παρά το γεγονός ότι οι οφειλές του Δήμου είναι ήδη ρυθμισμένες, η αρμόδια Υπηρεσία προχώρησε στην απαράδεκτη μονομερή ενέργεια της δέσμευσης της ανωτέρω επιχορήγησης που αφορά δεδουλευμένη υπηρεσία που παρείχαν οι υπάλληλοι του Δήμου μας.

Έχοντας υπόψη όλων των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της παρακράτησης και της απόδοσης του ποσού της ειδικής αυτής επιχορήγησης, στον Δήμο Τυρνάβου, προκειμένου να αποδοχή στους δικαιούχους υπαλλήλους”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ