«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ – ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΖΑΚΙΩΝ

3NM5Οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, προειδοποιούν για τον εφιάλτη της αιθαλομίχλης, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί το φερόμενο μακριά από τα αστικά κέντρα! Συναγερμός έχει σημάνει στα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος, λόγω της ηλιοφάνειας και της άπνοιας των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα οι τιμές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης να βρίσκονται σε επικίνδυνα σταθερή ανοδική πορεία.

Με ανακοίνωσή τους, τα δύο υπουργεία επικαλούμενα και τις προβλέψεις της ΕΜΥ, ενημερώνουν για το ενδεχόμενο της συσσώρευσης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση τζακιών. Τόσο τα τζάκια όσο και  οι ξυλόσομπες είναι υπεύθυνα για την αύξηση των επιπέδων των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από σήμερα μέχρι και αύριο Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων».

ht.ly

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ