ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΟΥΡΕΤΑ – ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΜΕ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΒΟΛΕΣ

Τι αναφέρει ο γνωστός καθηγητής και τι η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος

κουρεταςΕπιβεβαιώνεται πλήρως το προ λίγων ημερών ρεπορτάζ του paidis.com σύμφωνα με το οποίο ο καθηγητής Δ. Κουρέτας είναι πλέον εκτός σχεδιασμού του κόμματος και δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι, αφού μετά το δημοσίευμα υπήρξαν αναρτήσεις στελεχών του κόμματος στη Θεσσαλία που έκαναν λόγο για παραπομπή του γνωστού καθηγητή στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος, και χθες υπήρξε απάντηση από την πλευρά του κ. Κουρέτα, ενώ στη σελίδα του Ποταμιού αναρτήθηκε και η απόφαση διαγραφής του με κατηγορίες για πελατειακές σχέσεις.

Αναλυτικά στην απάντησή του ο κ Κουρέτας που ουσιαστικά επιβεβαιώνει το διαζύγια με το κόμμα, είναι:

“Ενημέρωσα τον δικηγόρο μου , ο οποίος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας κύριο Μάκη Παπούλια, στην οποία υποτίθεται ότι είχα παραπεμφθεί. Ο πρόεδρος τον ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε καμία παραπομπή. Δέχθηκα αργότερα ένα τηλέφωνο ενός μέλους που μου είπε ότι θα ( !!) παραπεμφθώ γιατί όπως ενημερώθηκε από υψηλόβαθμο (!!) στέλεχος “αν ήμουν υποψήφιος λογικά θα εκλεγόμουν, και ο Θεοδωράκης φοβόταν ότι θα με έκλεβε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή’.

Πρέπει να διευκρινίσω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχα προσωπικά επικοινωνήσει με το κόμμα ότι ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος, και ούτε τέθηκε θέμα υποψηφιότητας μου. Είχα εκτεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο, είχα συγκεντρώσει 15000 ψήφους, εκλέχτηκα τον Ιούνιο στην κεντρική επιτροπή και έκτοτε έχω εκφράσει τις διαφωνίες μου σε πολιτικό επίπεδο με τις πρακτικές και τις λειτουργίες του κόμματος, πάντα στα πλαίσια των καταστατικών αρχών. Επομένως πως είναι δυνατόν εγώ να εκβιάζω τοπικά στελέχη, και μάλιστα όπως γράφει η ανακοίνωση αυτό συνέβη σε μια εκδήλωση στο επιμελητήριο στις 22 Δεκεμβρίου, τη στιγμή που εγώ δεν παρέστην σε αυτή την εκδήλωση.

Όντως περίεργα πράγματα. Άραγε ένας υποψήφιος που έλαβε 15000 ψήφους στις ευρωεκλογές, έπρεπε να εκβιάζει και μάλιστα τοπικά στελέχη? Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι οι πετυχημένοι υποψήφιοι περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια , αν το επιθυμούν.

Επομένως η ανάρτηση αυτή δεν έχει κανένα νόημα. Αλλού είναι οι λόγοι και πολύ σύντομα θα τους αναδείξω.

Εγώ ακολούθησα το κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη τον Φεβρουάριο του 2014, γιατί πίστεψα ότι αυτά που λέει είναι σημαντικά. Το “Ποτάμι “ όμως του Φεβρουαρίου 2014 είναι διαφορετικό από το “Ποτάμι “ του Δεκεμβρίου 2014.

Αυτή τη στιγμή το Ποτάμι έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα που δεν έχει ούτε δημοκρατία , ούτε διαφάνεια. Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει ένα τέτοιο κόμμα πλέον. Και αν με ενδιέφερε θα με ενδιέφερε μόνο ως αντίπαλος. Κρίμα.

Το επόμενο διάστημα θα εξειδικεύσω του λόγους , σε πολλαπλά επίπεδα που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Αυτά προς το παρόν».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ

Η απόφαση της διαγραφής, που έχει αναρτηθεί στο site του κόμματος, με ημερομηνία 29 Δεκεμβρίου αναφέρει:

“Όχι στις πελατειακές πρακτικές

Μετά από σειρά επώνυμων καταγγελιών στελεχών και τοπικών εθελοντών της Λάρισας και άλλων περιοχών της χώρας, καθώς και μελών της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα, η Επιτροπή Δεοντολογίας διασταύρωσε και επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Κουρέτας προσπαθεί εδώ και μήνες να επιβάλλει την υποψηφιότητά του ως βουλευτή Λαρίσης, πιέζοντας τοπικά αλλά και κεντρικά στελέχη με τρόπους που παραβιάζουν κατάφωρα τις καταστατικές αρχές του Κινήματος μας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα προστατέψει με κάθε τρόπο τη δημοκρατική λειτουργία του Ποταμιού και την ανιδιοτελή δράση των εθελοντών του και θα συγκρουσθεί με τον παραγοντισμό, τον παλαιοκομματισμό και τις πελατειακές πρακτικές όπου και αν εμφανιστούν.

Η συμπεριφορά του Δημήτρη Κουρέτα δεν συνάδει με τις αρχές του κινήματος και διαγράφεται από το Ποτάμι.

Επιτροπή Δεοντολογίας”

loading...