Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΌΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΡΙΧΝΑΝ ΠΕΤΡΕΣ

WT572Σφοδρή επίθεση στην ΝΔ πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ΓΠαπανδρέου από την Θεσσαλονίκη αφήνοντας επίσης αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για την ταύτισή της με τη ΝΔ. Είπε χαρακτηριστικά ότι: «Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού. Ερχόμαστε γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού!» και προειδοποίησε ότι «σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα τα πούμε όλα. Τώρα είναι η σειρά μας να μιλήσουμε για το παρελθόν».

Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού. Ερχόμαστε επειδή πιστεύουμε στην κρίση του λαού, ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι «πέρα από τους τόκους για παλαιότερα δάνεια, το 2009 το δημόσιο ξόδευε 24-25 δισεκατομμύρια περισσότερα από όσα εισέπραττε. Αυτό ήταν το πρωτογενές έλλειμμα.24-25 δισ. Ήταν δέκα φορές ο ΕΝΦΙΑ, φίλες και φίλοι!», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην ΝΔ δήλωσε ότι «εάν δεν είχε προηγηθεί η πορεία της χώρας προς το χάος την περίοδο 2004-2009, ο τόπος δεν θα χρειαζόταν ποτέ Μνημόνιο. Και αυτό το ξεχνά και η δεξιά συντήρηση αλλά και η συντηρητική Αριστερά που συγκαλύπτει εκείνη την περίοδο». Επιτέθηκε και στην σημερινή ηγεσία της ΝΔ με υπονούμενα για τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «όταν εμείς κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον μέσα στο γήπεδο,αυτοί που την χρεοκόπησαν καθόντουσαν στην εξέδρα και μας έριχναν πέτρες!»

«Όταν εμείς κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον μέσα στο γήπεδο, αυτοί που την χρεοκόπησαν καθόντουσαν στην εξέδρα και μας έριχναν πέτρες», πρόσθεσε.

Τέλος κατηγόρησε τις ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησηςυπονοώντας τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ότι «σκηνοθέτησαν και αυτοί τη φυγή τους! Όπως οι εμπρηστές της χώρας το 2009! Πέταξαν την καυτή πατάτα στον όποιο επόμενο….Βαρύτατες οι ευθύνες της κλειστής ομάδας που κυβέρνησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια.».

Επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι εκτός πραγματικότητας «γιατί διακινδυνεύει να μας δημιουργήσει νέες περιπέτειες. Να χαθεί ό,τι κατακτήσαμε με θυσίες και να χρειαστούμε χειρότερα μνημόνια για να ξαναβγούμε στις αγορές». Παρουσίασε την πρόταση του Κινήματος για «ένα Ελληνικό Σχέδιο – δέσμευση για βαθιές μεταρρυθμίσεις, για μία Μεγάλη Συμφωνία-Συμβόλαιο με τους εταίρους μας και τους λαούς των άλλων χωρών. Συμβόλαιο το οποίο οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουμε κάθε δικαίωμα να αποφασίσουμε με δημοψήφισμα! Η πρόταση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας για το Ελληνικό Σχέδιο είναι βασισμένο σε τρεις άξονες, ένα αδιάσπαστο τρίπτυχο – Απελευθέρωση, Ανθρωπιά, Ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Γ. Παπανδρέου έκανε αυτοκριτική για την περίοδο διακυβέρνησης 2009-2011 λέγοντας ότι «Πολλές φορές αναγκάστηκα να πάρω δύσκολες αποφάσεις για τα πιστεύω μου. Δεν συμβιβάστηκα ποτέ με την λογική της αποφυγής του πολιτικού κόστους. Σίγουρα έκανα λάθη….Πόνεσα για τις αποφάσεις μου. Πολύ. Και περισσότερο βλέποντας ότι δεν είχαμε χρόνο να είναι ακριβοδίκαιες. Ποτέ δεν προσποιήθηκα τον αλάνθαστο. Ξέρω τα λάθη μου. Έχω διδαχθεί από αυτά. Ως Πρωθυπουργός, μπροστά στην ανάγκη να μην διαταραχθεί η κυβερνητική σταθερότητα και η πορεία της χώρας, «κατάπια» πολλά. Ανέχτηκα για καιρό συμπεριφορές που ήξερα ότι μας πληγώνουν. Ανέχτηκα στρογγυλέματα θέσεων και συμβιβασμούς. Περισσότερους από ό,τι έπρεπε. Μπορούσα να ήμουν πιο αποφασιστικός. Έμαθα κι εγώ. Είμαι αποφασισμένος. Αλλά δεν φυγομάχησα, δεν κρύφτηκα, δεν πέταξα την καυτή πατάτα σε άλλον, δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια.
Κάποιοι θα πουν ότι το πλήρωσα ακριβά. Ίσως, αλλά θα το πλήρωνε πολύ ακριβότερα η χώρα και οι Έλληνες».

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ