ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο ποσό των 638.000 € ανήλθαν τα έσοδα της φετινής εμποροπανήγυρης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Δεν πρόκειται για μουσειακή εκδήλωση το παζάρι της Λάρισας, αλλά για μια καθ΄όλα ζωντανή διοργάνωση, πηγή εσόδων για το δήμο και πόλος έλξης επισκεπτών», τόνισε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του  θεσμού της εμποροπανήγυρης της Λάρισας.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής προτάθηκε η  δημιουργία  διαπαραταξιακής επιτροπής  με τη συμμετοχή και εκπροσώπων φορέων (εμπορικός σύλλογος, επιμελητήριο κλπ.) προκειμένου να προχωρήσει η κατάθεση προτάσεων μέχρι τα τέλη Μαρτίου, που θα οδηγήσουν  στην αναβάθμιση του παζαριού ενώ όπως ανακοίνωσε ο κ. Σούλτης  τα έσοδά του φέτος έφτασαν τα 638.000 ευρώ, με τα έξοδα να φτάνουν τα 83.000 ευρώ συνολικά.

Τέλος ειδική αναφορά έγινε στη μελέτη για το ίδιο θέμα που έγινε με πρωτοβουλία του ΤΕΙ Λάρισας και αφορούσε σε επισκέπτες και εμπόρους του παζαριού και στα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που αποκομίστηκαν.

Όλες οι παρατάξεις, με εξαίρεση τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που δια του εκπροσώπου της Πέτρου Κρίκη τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του παζαριού, υποστήριξαν το θεσμό και την αναβάθμισή του.

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Αρχαίου Θεάτρου ανακοινώνοντας τη δημιουργία επιτροπής που θα ασχοληθεί με το θέμα, το οποίο θα απασχολήσει και ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Πρέπει να δουλέψουμε όλοι ώστε το Αρχαίο Θέατρο να καταστεί επισκέψιμο και λειτουργικό» ήταν η χαρακτηριστική του τοποθέτηση.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε λόγο για «… εκνευρισμό της Εφορίας Αρχαιοτήτων», με αφορμή δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας που μιλούσαν για «θάψιμο ευρημάτων», κάτι  που όπως επεσήμανε ο κ. Καλογιάννης δεν ισχύει αφού όλες οι εργασίες γίνονται υπό την επίβλεψη αρχαιολόγων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ