ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΑΡΧΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Καταγγελία της Δράσης Πολιτών που απαιτεί να της δίδεται φάκελλος με τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου

ροντούλήςΜε νέα καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής Τυρνάβου επαναφέρει το αίτημά της για πλήρη γνωστοποίηση των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, η παράταξη Δράση Πολιτών, και ο επικεφαλής της Στ. Ροντούλης. Στο κείμενο της καταγγελίας αναφέρονται τα εξής:

«Ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες στα δημοτικά πράγματα του Τυρνάβου. Παρά τις επανειλημμένες προτροπές μας, η δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση αρνείται να μας προσκομίζει αναλυτικό φάκελο των θεμάτων που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα η ‘’Δράση Πολιτών’’ να απέχει από τις συνεδριάσεις του κυρίαρχου αυτού δημοτικού οργάνου.

Όμως, η απαίτησή μας για λήψη του ενημερωτικού φακέλου αποτελεί δημοκρατικό μας και αυτονόητο δικαίωμα, όπως και αυτονόητη υποχρέωση της δημοτικής αρχής. Τη στιγμή που αιτούμεθα τον φάκελο, η δημοτική αρχή δεν έχει το δικαίωμα να κωφεύει, προκειμένου να συνδράμει και όχι να παρεμποδίζει τον θεσμικό ελεγκτικό ρόλο της αντιπολίτευσης. Η ‘’Δράση Πολιτών ‘’ θέλει με υπευθυνότητα και με στοιχεία να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Τυρναβιτών, φιλοδοξία που παρεμποδίζεται από τη μικρόψυχη, μικρόνοα και εμπαθή νέα δημοτική αρχή.

Προφανώς, ο κ. Σαρχώσης θέλει να αποκρύπτει πράγματα. Επιλέγει την αδιαφάνεια, για να μπορεί αζημίως να διαστρεβλώνει και να προπαγανδίζει αναλήθειες. Επιθυμεί να λειτουργεί ως ομαδάρχης και όχι ως δήμαρχος όλων των Τυρναβιτών, μολονότι ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας, στέλεχος του οποίου είναι ο κ. Σαρχώσης, διατυμπανίζει τις αρετές της Δημοκρατίας, της Διαφάνειας και της Δικαιοσύνης σε κάθε επίπεδο της πολιτικής διοίκησης και λειτουργίας.

Η συμπεριφορά αυτή, όμως, που προσβάλλει και αποκλείει από τη λήψη αποφάσεων χιλιάδες πολίτες του Τυρνάβου, δεν μας εκπλήσσει. Άνθρωποι εμπαθείς και ιδεοληπτικοί, μόνο με εμπάθεια και ιδεοληψίες  μπορούν να λειτουργήσουν. Άλλωστε, ποτέ δεν περιμέναμε πολλά πράγματα από μια δημοτική αρχή που ούτε μια ταπεινή φάτνη δεν καταδέχτηκε να στήσει στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ