ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΦΥΤΟΦΟ  Δήμος Τυρνάβου  συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, που έχει στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Βάσει της κείμενης νομοθεσίας  (Ν. 4036/2012), από το 2015 θα είναι υποχρεωτική η ασφαλής και με συγκεκριμένες προδιαγραφές διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Φιλοδοξώντας σε μεγαλύτερη συμμετοχή των δημοτών, ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με τον ΕΣΥΦ (Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας) και την  Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνει ενημερωτικές συγκεντρώσεις με  σκοπό την ενημέρωση των αγροτών για την ορθή διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων και τα μέτρα προστασίας των παραγωγών κατά τους ψεκασμούς, στα παρακάτω σημεία: 

Τ.Κ. Αργυροπουλίου:  Τρίτη 10-02-2015, ώρα 7.30 μ.μ. στο χώρο του κυλικείου Αργυροπουλίου

Δ.Ε. Αμπελώνα : Τετάρτη 11/2/2015, ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου Αμπελώνα

Δ.Ε. Τυρνάβου : Δευτέρα 16/2/2015, ώρα 7.30 μ.μ. στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου.

 

Ομιλητές θα είναι εξειδικευμένοι γεωπόνοι του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας και του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας.

Καλούνται όλοι οι αγρότες του Δήμου Τυρνάβου να συμμετέχουν τόσο στις ενημερώσεις όσο και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης καθώς η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ