ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

βαρουφακηςΜια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε στη Βουλή στη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, που αναμφισβήτητα απηχεί τις απόψεις που θα εκφράσουν τόσο ο ίδιος όσο και η υπόλοιπη διαπραγματευτική ομάδα στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup. Αν πράγματι ο κ. Βαρουφάκης, εννοεί αυτά που είπε στη Βουλή τότε σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε κάτι καλό αύριο μετά το τέλος του Eurogroup.

Δείτε τί είπε λοιπόν στη Βουλή ο υπουργός:

“Άκουσα σ αυτή την αίθουσα, νουθεσίες απ τους εκπροσώπους τη προηγούμενης κυβέρνησης, νυν αντιπολίτευσης, να διαπραγματευτούμε, ότι έχουμε τη στήριξή τους, αλλά να δεσμευτούμε ότι δεν θα πάμε ποτέ στη ρήξη. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συνειδητοποιείτε το οξύμωρο σχήμα εδώ; Εάν δεν είσαι διατεθειμένος να διανοηθείς και τη ρήξη, δεν διαπραγματεύεσαι (χειροκροτήματα).

Εάν δηλώσεις εκ προοιμίου στην αντίπαλη πλευρά, ότι 1-2-3 μέρες θα περάσουν, αλλά την τελευταία στιγμή, αυτό που θα σου δώσουν, ό,τι και να γίνει, θα το αποδεχθείς. Τι περιμένετε ότι θα γίνει σ αυτή τη διαπραγμάτευση; Θα χάνουμε το χρόνο μας μέχρι την τελευταία στιγμή, η αντίπαλη πλευρά θα διατυπώσει το τελεσίγραφό της, και μεις έχοντας ήδη δηλώσει εκ προοιμίου ότι θα το αποδεχθούμε (γιατί δεν διανοηθήκαμε ποτέ την πιθανότητα να πούμε όχι στο τέλος), απλώς θα το αποδεχθούμε.

Καλύτερα να κάτσουμε εδώ, να οργανώσουμε τα υπουργεία μας, να μείνουμε με τις οικογένειές μας, και να μας στείλουν με ιμέϊλ την απόφασή τους για μας, όπως συνέβαινε 5 χρόνια τώρα (χειροκροτήματα).

Αυτός είναι ο λόγος που επιστρέψαμε τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ελλήνων. Γιατί διανοηθήκαμε τη ρήξη, όχι επειδή την επιδιώκουμε (θα κάνουμε τα πάντα για να την αποτρέψουμε), αλλά δεν διαπραγματεύεσαι εάν την έχεις αποκλείσει.

Αποδράσαμε απ το φόβο, ώστε να μην υπάρξει ρήξη, ώστε επειδή μπορούμε να τη διανοηθούμε, απέναντι στην απαίτηση της ταπείνωσης, θα προκύψει μια νέα πραγματικά καλή συμφωνία, και όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη”.

Σ.Σ.: Ευχαριστούμε τον αναγνώστη Γ. Παπανικολάου που μας θύμισε το παραπάνω κομμάτι των δηλώσεων Βαρουφάκη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ