MANDELAS TOURS: 9ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ –ΑΟΥΣΒΙΤΣ- ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

κρακοβία9ημερη οδική εκδρομή που ξεκινά από το Νόβισαντ της Σερβίας περνά από τη Βουδαπέστη, την Κρακοβία, τη Βαρσοβία, τη Μπρατισλάβα και καταλήγει και με άλλους ενδιάμεσους σταθμούς διοργανώνει το διάστημα 5 – 13 Μαΐου το γραφείο τουρισμού MANDELS TOURS στον Τύρναβο. Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1η ημέρα :ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ (885 χλμ) 5/5/15

Aναχώρηση στις 06:00 π.μ. από Τύρναβο μέσω ΤΕΜΠΩΝ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ,ημίωρη στάση σε καφέ της Ε.Ο για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την ΣΕΡΒΙΑ και την περιοχή του Νόβισαντ, για διανυκτέρευση.

2η ημέρα Νόβισαντ- Βουδαπέστη (300 χλμ) 6/5/15: Πρωινό, αναχώρηση για τα σύνορα της Ουγγαρίας στην πόλη Σέγκετ. Άφιξη στην Βουδαπέστη, ξενάγηση από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας για να γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό του ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, την λεωφόρο της Δημοκρατίας με την ΟΠΕΡΑ και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων τον ιστορικό ναό του ΑΓ. ΜΑΤΤΙΑ (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες).Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα Βουδαπέστη – Σλοβακία – Κρακοβία 430 (χλμ)7/5/15 : Πρωινό, Αναχώρηση για την Κρακοβία. Θα διατρέξουμε όλη την χώρα και θα έχουμε στάση και σχετική παραμονή στην όμορφη Banska Bystrica. Συνεχίζουμε για την παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Κρακοβία. μια από τις πιο κομψές πόλεις της Ευρώπης, με ηλικία πάνω από 1,000 χρόνια. Θεωρείται η καρδιά & η ψυχή της Πολωνίας, πατρίδα πολλών σημαντικών καλλιτεχνών, συγγραφέων, μουσικών, σκηνοθετών & έδρα ενός από τα πιο παλιά πανεπιστήμια του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα Κρακοβία – Περιήγηση – Αλατωρυχεία 8/5/15: Πρωινό, περιήγηση της Κρακοβίας, μια από τις λίγες μεγάλες πόλεις της Πολωνίας που δεν καταστράφηκαν από τους παγκόσμιους πολέμους του 20ου αι. Η άριστα διατηρημένη Πλατεία της Αγοράς, ο λόφος του Κάστρου την κάνουν δελεαστική πόλη. Σχεδόν όλα τα αξιοθέατά της μπορεί να τα δει κανείς περπατώντας, αφού οι πιο πολλοί δρόμοι της παλιάς πόλης είναι πεζόδρομοι. Παρ’ όλο το ιστορικό της παρελθόν που καθρεφτίζεται στις εκκλησίες, τα μουσεία, τα μνημεία, η Κρακοβία είναι μια σύγχρονη, ζωντανή πόλη. Αναχώρηση για τα αλατωρυχεία, ηλικίας 700 χρόνων, είναι στη Βιέλιτσκα, προστατευόμενα από την UNESCO, 15 χλμ. Ν.Α της Κρακοβίας & αποτελούν μια εκπληκτική, υπόγεια εμπειρία. Αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα Κρακοβία – Αουσβιτς – Βαρσοβία (300 χλμ)9/5/15: Πρωινό, αναχώρηση για Άουσβιτς. θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Άφιξη το απόγευμα στην Βαρσοβία, αρχαία πρωτεύουσα των δουκών της Μαζοβίας, που βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και σημαντικό πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο.

6η ημέρα Βαρσοβία – Ξενάγηση Πόλης 10/5/15: Πρωινό, ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Στο ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowscy, με πολλές σύγχρονες φίρμες, ή απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού.

7η ημέρα Βαρσοβία – Μπρατισλάβα (680 χλμ)11/5/15: Πρωινο, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ την ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ. Η Σλοβακία κατοικείται από τους Σλοβάκους εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια. Οι Ούννοι κατέκτησαν τη Σλοβακία όπως και οι Ούγγροι αργότερα, οι οποίοι έμειναν στη χώρα για 1000 περίπου χρόνια, και την προσάρτησαν στη μοναρχία της Αυστροουγγαρίας. Το 1918 σχημάτισαν με τους Τσέχους το κράτος της Τσεχοσλοβακίας. Οι Σλοβάκοι πίεσαν για μεγαλύτερη αυτονομία, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 1993, η Τσέχικη και Σλοβάκικη συνομοσπονδία να γίνουν δύο αυτόνομα κράτη. Ο χρυσός υπήρξε για πολλά χρόνια ο πλούτος της χώρας. Μέχρι και το 1918 έφτιαχναν χρυσά δουκάτα στην Κρέμνιτσα. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να δούμε το κάστρο, τον καθεδρικό ναό, το θέατρο, την όπερα, και την θαυμάσια αγορά. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα Μπρατισλάβα – Βελιγράδι (575χλμ)12/5/15 : Πρωινό, αναχώρηση για την όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Περιήγηση. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan που έχει μετατραπεί σε πάρκο και έχει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια. Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα που χτίστηκε το 1460, το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η μετατροπή του πύργου σε μουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας το 2007.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο, διαν/ση.

9η ημέρα Βελιγράδι-Τύρναβος (790 χλμ)13/5/15: Πρωινό, αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής.. Άφιξη με τις καλύτερες αναμνήσεις από το ταξίδι.

 Τιμή συμμετοχής: 680 € το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο

 Τιμή συμμετοχής: 890 € το άτομο σε μονόκλινο

Περιλαμβάνονται

 Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

 Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*

 Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (8 πρωινά & 8 δείπνα).

 Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 Αρχηγό – συνοδό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής

 ΦΠΑ

 Ασφαλιστική κάλυψη αστικής – επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

  Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση: H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές._

 

NOVISAD HOTEL 4* Νόβισαντ

GRAND HUNGARIA 4* ή BUDAPEST 4*Βουδαπέστη

CITY SM HOTEL 4* ή B.W.PREMIER KRAKOW 4* Κρακοβία

POLONIA PALACE HOTEL 4*ή  JMWARSAW 4*Βαρσοβία

BRATISLAVA 4* ή AUSTRIA TREND BRATISLAVA 4*Μπρατισλάβα

QUEENS ASTORIA 4* ή  PRAG 4* Βελιγράδι

Δηλώσεις συμμετοχής έως 2 Απριλίου, προκαταβολή 100€ .

Εξόφληση πριν την αναχώρηση

Απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ