ΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Κατατίθενται από ιδιώτες που είχαν υπογράψει παράνομα συμβάσεις με το δήμο

τυρνΣτα πρόθυρα της οικονομικής ασφυξίας βρίσκεται ο δήμος Τυρνάβου ο οποίος καλείται να πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ιδιώτες οι οποίοι έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον του δήμου ζητώντας να τους επιδικαστούν ποσά για εργασίες που προσέφεραν στο δήμο κατά τα προηγούμενα χρόνια έχοντας προφορικές – παράτυπες συμφωνίες με τον πρώην δήμαρχο Τυρνάβου αλλά και παλαιότερα με την τότε δημοτική αρχή του Αμπελώνα.

Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του σώματος, υπάρχει αγωγή ύψους 14.000 ευρώ από συγκεκριμένο πρόσωπο που υποστηρίζει ότι παρείχε υπηρεσίες εξαρτημένης εργασίας στο ΚΑΠΗ Δαμασίου μετά από σχετική ανάθεση που της είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Επίσης υπάρχει άλλο πρόσωπο ου με αγωγή του ζητά από το δήμο το ποσό των 32.000ευρώ περίπου για εργασίες που του είχαν ανατεθεί από την τελευταία δημοτική αρχή του Αμπελώνα, αφού και εκείνος ισχυρίζεται ότι προσέφερε εξαρτημένη εργασία επίσης με προφορική σύμβαση με την τότε δημοτική αρχή. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τον κ. Σαρχώση στο δικαστήριο προσκόμισε ένορκες βεβαιώσεις τότε αυτοδιοικητικών που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του.

Οκ. Σαρχώσης ξεκαθάρισε ότι τέτοιες πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές και ο δήμος αναμένεται να προσφύγει και στη δικαιοσύνη για να προστατέψει τα συμφέροντα του δήμου καταφερόμενος ακόμη και κατά των αιρετών που υποβοηθούν τέτοιες πρακτικές ή έχουν δημιουργήσει τέτοια θολά δεδομένα.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ