ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΒΙΒΛΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ

5

 

 

 

 

 

 

Το πρώτο βιβλίο χρωματισμού ενηλίκων της Johanna Basford, το Secret Garden, έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες, και ξεπέρασε σε πωλήσεις το πιο δημοφιλές βιβλίο μαγειρικής στο Παρίσι. “Νομίζω ότι ο καθένας μας έχει μια δημιουργική σπίθα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ευκαιρία να την αφήσει να ανθίσει», είπε.

6IKΗ Βρετανίδα εικονογράφος, Johanna Basford, εργαζόταν ως εικονογράφος σε μεγάλες εταιρείες όπως η Nike και η Absolut Vodka, όταν είχε μια λαμπρή ιδέα: Γιατί να μην δημιουργήσουμε ένα βιβλίο ζωγραφικής, αλλά για ενήλικες;

Για χρόνια οι άνθρωποι μου έλεγαν ότι θα ήθελαν να χρωματίσουν οι ίδιοι τις μονόχρωμες δημιουργίες μου, κι έτσι τους έκανα ένα βιβλίο χρωματισμού για ενήλικες. Εκείνη όμως την εποχή –το 2011- ένα βιβλίο χρωματισμού για ενήλικες δεν ήταν η παγκόσμια τάση που είναι τώρα, κι έτσι ήταν κατανοητό οι εκδότες να είναι λίγο σκεπτικοί.”

Όταν όμως τους έστειλε μερικές σελίδες με την τέχνη της, οι εκδότες άλλαξαν γνώμη. Εννέα μήνες αργότερα, η Basford είχε δημιουργήσει το Secret Garden, ένα εκπληκτικό βιβλίο ζωγραφικής εμπνευσμένο από τους Brodick Castle Gardens της Σκωτίας, όπου ο παππούς της ήταν ο αρχικηπουρός.

«Οι τριανταφυλλιές του κάστρου, το βαυαρικό σπίτι και οι κατάσπαρτες με κρίνα λίμνες ήταν υπέροχα μέρη για να παίζω ως παιδί. Ένα εξαιρετικό μέρος για να καλλιεργήσει κανείς μια άγρια φαντασία!», είπε.

Η Basford, που ζει στο Aberdeenshire, είπε οτι το Secret Garden έχει πλέον πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα στο διαδίκτυο και έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ