Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η… ΠΟΖΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΑΤΡΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤώρα με το χέρι στην καρδιά πείτε μου πόσοι από σας θα παρακολουθούσατε Πέμπτη βράδυ με βροχή στη Λάρισα διάλεξη ενός Φυσίατρου- Νευροεπιστήμονα με θέμα «Το Πάθος του Θεού για Ζωή: Η Σταύρωση του Χριστού υπό το ιατρικό πρίσμα»;

Ρητορικό το ερώτημα, ωστόσο αδιάψευστος μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός που αποτύπωσε την εικόνα μιας κατάμεστης αίθουσας μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε για τη συγκεκριμένη εκδήλωση με τις ανακοινώσεις της Μητρόπολης πως «… αντίκειται στα δόγματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας», τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και το … ντόρο για το ρόλο του Δήμου Λαρισαίων!

Στο θέμα δόθηκε τέτοια διάσταση ώστε έφτασε να συζητείται στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Κ. Καλαμπαλίκη  που ζήτησε εξηγήσεις, ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου στο άκουσμα της είδησης πως το Χατζηγιάννειο παραχωρήθηκε δωρεάν στους διοργανωτές.

Στο δια ταύτα,  όπως τονίστηκε από την πλευρά του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Μπατζανούλη από το Δήμο  παραχωρήθηκε απλώς η αίθουσα χωρίς καμία άλλη εμπλοκή αφού «… εκ παραδρομής θεωρηθήκαμε συνδιοργανωτές και τελικά η αλήθεια αποκαταστάθηκε από τους ίδιους τους διοργανωτές».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕντύπωση προκάλεσε η «σκυταλοδρομία» τηλεφωνημάτων από την πλευρά της Αντιδημαρχίας  αλλά και του ίδιου του δημάρχου προς την Ιερά Μητρόπολη, η οποία δέχτηκε τις εξηγήσεις όσο και απέναντι σε… αρχισυντάκτες και διευθυντές σύνταξης τοπικής εφημερίδας που σύμφωνα με τον κ. Μπατζανούλη «… ήθελε να δημιουργήσει θέμα».

Όσο για τον ομιλητή της εκδήλωσης Κων/νο  Μουρούτη, μάλλον έδειξε να απολαμβάνει την … απροσδόκητη επιτυχία αν κρίνουμε από τον τρόπο που αντέδρασε απέναντι στο φακό μας!!!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ