ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

σαρχΜήνυμα με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού στέλνει ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης επισημαίνοντας ότι μια από τις κύριες αιτίες εκδήλωσης φαινομένων ρατσιστικής βίας είναι η λιτότητα που εφαρμόζουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Αναλυτικά ο κ. Σαρχώσης αναφέρει τα εξής:

“Πενήντα πέντε χρόνια μετά τη σφαγή των φοιτητών στο Σάρπβιλ της Νότιας Αφρικής, από το καθεστώς του απαρτχάϊντ, τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας συνεχίζουν να απασχολούν τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο.

Στη χώρα μας αυτά τα φαινόμενα δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εμφανίζουν μια ανησυχητική έκρηξη και είναι πλέον χρέος όλων μας να μπούμε εμπόδιο σε αυτές τις πολιτικές της ακροδεξιάς η οποία βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε χειμαζόμενες κοινωνίες προωθώντας προκαταλήψεις και ανισότητες για να επιβάλει κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε θα πρέπει να υψώσουμε τείχος απέναντι σε αυτές τις πολιτικές οι οποίες με αφετηρία την απάνθρωπη λιτότητα που υλοποιούν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις προωθεί μισάνθρωπα μηνύματα χαϊδεύοντας αυτιά στα πλέον εξαθλιωμένα στρώματα της ευρωπαϊκής κοινωνίας.

Ειδικά στη χώρα μας που μαστίζεται από την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές θα πρέπει μαζί έλληνες και μετανάστες να στήσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης και να βάλουμε φραγμό στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τα άθλια φαινόμενα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ