ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΖΗΤΑ Η Ο.Ε.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Υπόμνημα προς τον υπουργό Ανάπτυξης με το οποίο ζητούν να μπει τάξη στην αγορά απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής: “Με την παρούσα θα θέλαμε να θίξουμε ένα μείζον θέμα αναφορικά με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δεν είναι άλλο από το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς.

Το υφιστάμενο πλαίσιο έχει αποδειχτεί, ότι όχι μόνο δεν ωφέλησε τις επιχειρήσεις μας, αλλά αντίθετα επέφερε μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση τόσο σε μας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, και επιπλέον δημιούργησε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εκ μέρους των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και έχοντας πλέον μετρήσιμα στοιχεία διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι ο τζίρος των επιχειρήσεων αντί να αυξηθεί, όπως υποστήριζαν οι προκάτοχοί σας, μειώθηκε.

foto 2Σε ότι αφορά στο θεσμό των εκπτώσεων-προσφορών, η πλήρης απελευθέρωσή τους έχει δημιουργήσει σύγχυση και δυσπιστία στους καταναλωτές και επί της ουσίας έχει εκφυλίσει το θεσμό των εκπτώσεων.

Με βάση τα παραπάνω και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του διευρυμένου διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας μας, με τη συμμετοχή των προεδρείων των εμπορικών συλλόγων  όλης της Θεσσαλίας προτείνουμε τα εξής:

  • Άμεση κατάργηση της λειτουργίας των καταστημάτων για 8 Κυριακές και διατήρηση μόνο των δύο τελευταίων Κυριακών κάθε έτους
  • Κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων
  • Διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων για τα διαστήματα που ισχύουν σήμερα
  • Απαγόρευση διενέργειας προσφορών ένα μήνα πριν από την έναρξη των τακτικών εκπτώσεων
  • Διενέργεια προσφορών δύο φορές το χρόνο, μία για κάθε περίοδο, κατ΄ επιλογήν κάθε επιχείρησης, με αναγγελία στον οικείο εμπορικό σύλλογο και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας

Θεωρούμε πως η εφαρμογή των ανωτέρω θα επιφέρει την αναγκαία και απαραίτητη ισορροπία στην αγορά και θα εξασφαλίσει, στο μέτρο του δυνατού, συνθήκες ίσου ανταγωνισμού.

Αναμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματά μας, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com