ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΖΩΗ…

Εκατοντάδες Λαρισαίοι, κάθε ηλικίας, πλημμύρισαν την Πρωτομαγιά, το αναγεννημένο Αισθητικό Αλσος και συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή για την «επαναλειτουργία» του. Μικροί και μεγάλοι, οικογένειες, παρέες, ζευγάρια,  χάρηκαν την ημέρα και τη γιορτή που οργάνωσαν Δήμος Λαρισαίων και «Ενεργοί Πολίτες».

Η χαρά και η έκπληξη ήταν εμφανής στα πρόσωπα των περισσοτέρων επισκεπτών, που  έβλεπαν, ένα   σημαντικό  χώρο πρασίνου για την Λάρισα, που είχε αφεθεί στη φθορά του χρόνου και της εγκατάλειψης, να αποκτά ξανά ζωή , μετά τις εντατικές εργασίες που έγιναν τους τελευταίους δυο μήνες, από το Δήμο Λαρισαίων, τους Ενεργούς Πολίτες, εθελοντές του ΚΕΘΕΑ «Εξοδος» και άλλους εθελοντές και στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμος με τους Ενεργούς Πολίτες για την «υιοθεσία» του χώρου.

DSCF3309 DSCF3330 foto alsos protomagia_alsos21Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, βρέθηκε στο χώρο του Αισθητικού Αλσους, για να γιορτάσει μαζί με τους Λαρισαίους, ενώ εμφανώς χαρούμενος και ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των πολιτών, σε σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της σύμπραξή και της συνέργειας μεταξύ Δήμου, φορέων, συλλογικοτήτων και εθελοντών με στόχο τη βελτίωση της πόλης, ενώ ζήτησε απ ΄ όλους να διαφυλάξουν και να σεβαστούν το χώρο. Τόνισε ότι τα έργα  θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε ο χώρος να γίνει ακόμα καλύτερος.

Στο Αλσος, ανθοπώλες έδωσαν  «χρώμα» στο χώρο, τα παιδιά εκτός από τη  φύση και τις παιδικές χαρές, συμμετείχαν σε δράσεις που οργάνωσαν εκπαιδευτές των Λεσχών Πολιτισμού, ενώ σημαντικότατος ήταν ο ρόλος των καθηγητών και μαθητών του Τμήματος Μαγειρικής της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, που ανέλαβαν καθήκοντα τα στις ψησταριές που είχε στήσει ο Δήμος που προσέφερε σουβλάκια, λουκάνικα  και κρασί στους επισκέπτες. Αλλά και πολλοί άλλοι επισκέπτες είχαν στήσει τον δικό τους εξοπλισμό τους με ψησταριές, τραπεζάκια και καρέκλες για να απολαύσουν την ημέρα. Στο Αλσος ήταν και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας, που λειτούργησε ένα μικρό υπαίθριο μπαρ με καφέ, χυμούς και μπύρα, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για κοινωνικό σκοπό.

Εθελοντές διασώστες της «Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών» του Δήμου Λαρισαίων, βρίσκονταν στο Αλσος, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες όταν χρειάστηκε, ενώ οι επισκέπτες διασκέδασαν μέχρι το απόγευμα με τα μουσικά σχήματα, που εθελοντικά ψυχαγώγησαν τους Λαρισαίους, με τις χορωδίες των ΚΑΠΗ να αποσπούν τα ζεστό χειροκρότημα.

Ισως όμως, το πιο σπουδαίο και ενθαρρυντικό απ΄ όλα, είναι παρά την ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση κόσμου και τη διοργάνωση ενός μεγάλου υπαίθριου πικνικ, νωρίς χθες το βράδυ, η εικόνα του Αλσος ήταν τέτοια που προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση στα στελέχη του Δήμου και των Ενεργών Πολιτών. Οι Λαρισαίοι επέδειξαν απόλυτο σεβασμό στο χώρο από τα σκουπίδια, μη παραλείποντας να μαζέψουν τα απορρίμματά τους. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για απολύτως ελπιδοφόρο μήνυμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ