“ΝΑΙ” ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ” 

 

Ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ψήφισε υπέρ του να δοθούν τα αποθεματικά του δήμου Λάρισαίων στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξέδωσε η παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη» του Εκτ. Νασιώκα. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Παρόλο που είναι περισσότερο από βέβαιο πως τα χρήματα δεν πρόκειται να επιστρέψουν  στο Δήμο  αν η Ελλάδα δεν γίνει σύντομα μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα , η «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»  υποστήριξε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής  να θέσει τα αποθεματικά του Δήμου  στη διάθεση της κυβέρνησης για να πληρώσει υποχρεώσεις της Ελλάδας στο Εσωτερικό και το Εξωτερικό. « Η Χώρα» τόνισε στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης κ. Έκτορας Νασιώκας « είναι ενιαία , δεν χωρίζεται σε τιμάρια.

Μοιραία και η τύχη είναι κοινή . Ή όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τη σημερινή δύσκολη κατάσταση ή μαζί θα πάμε στα βράχια. Είναι  κρίμα που και σε  τέτοιες δύσκολες  στιγμές για την πορεία της Χώρας , τόσο η αυτοδιοίκηση , όπως έδειξε το πρόσφατο συνέδριο της Χαλκιδικής, όσο και τα κόμματα , κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων αφού  δεν θέλουν  να βρουν σημείο συνεννόησης .  Η υπεύθυνη αυτή θέση της παράταξης μας δεν σημαίνει βέβαια ότι συμφωνούμε με την τακτική της κυβέρνησης  που  οδήγησε ήδη τη χώρα  σε λίμναση  και την πραγματική οικονομία σε ασφυκτικά αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση » συνέχισε ο κ. Νασιώκας «στερείται και αυτή όπως και οι προηγούμενες  ενός εθνικού σχεδίου διεξόδου που θα συμπεριλάμβανε τις υποχρεώσεις μας από τις δανειακές συμβάσεις, άλλα θα τις  ξεπερνούσε και θα  ανέτρεπε τα σημερινά αδιέξοδα με φυγή προς τα εμπρός.  Ένα σχέδιο που θα  οδηγούσε την παραγωγή σε  ανασυγκρότηση και  θα μετέτρεπε την  Ελλάδα, με βαθιές και επώδυνες αλλαγές του κράτους και της παραγωγικής διαδικασίας, σε μια ΣΟΒΑΡΗ   και ΥΠΕΥΘΥΝΗ χώρα τόσο για τους πολίτες της,  όσο και για τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι προσλήψεις  που επαγγέλλεται η κυβέρνηση δεν αποτελεί εθνικό σχέδιο διεξόδου.

Η ιδεοληπτική πολιτική μόνο για το δημόσιο  δεν είναι σχέδιο. Οι αιώνιοι φοιτητές και οι αναπαλαιωμένες πολιτικές στην παιδεία δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Υπάρχει  έλλειψη κάθε πρόνοιας για την πραγματική οικονομία , για τον νέο  επιστήμονα, τον μικρό και μεγαλύτερο επιχειρηματία, που αγωνίζεται νε επιβιώσει στον ιδιωτικό τομέα , για τον άνεργο που πληρώνει το μάρμαρο της κρίσης. Άλλωστε  ο ιδιωτικός τομέας είναι ο κυρίως αδικημένος της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας  από το 1974 μέχρι το 2008 που ενέσκηψε η κρίση, η χώρα  δημιούργησε  ένα  εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας. 700 χιλιάδες στον ιδιωτικό τομέα και 300 χιλιάδες στο δημόσιο. Τα χρόνια της κρίσης  χάθηκαν   ένα εκατομμύριο  θέσεις εργασίες . Όλες από τον ιδιωτικό τομέα.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ