Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ Ι.Ε.Κ «ΝΤΙΛΕΡ»ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ  ΤΩΝ  ΚΟΙΝΣΕΠ

Τα ιδιωτικά ΙΕΚ, τους επιχειρηματίες και τις «αμαρτωλές» Μ Κ Ο έχει αναγάγει σε μόνιμους συνεργάτες της η Δημοτική Αρχή Λάρισας. Ακολουθώντας το δρόμο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, βαδίζει κάθε μέρα όλο και πιο αριστερά!!! Εκχωρώντας  αρμοδιότητες και υπηρεσίες του δήμου σε ΜΚΟ και Ιδιώτες  για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Οι ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως και τα πεντάμηνα, υπάρχουν στον εφαρμοστικό νόμο της κ. Κατσέλη  με το 1ο μνημόνιο. Τότε διαμορφώθηκαν. Και διαμορφώθηκαν φτιάχνοντας ένα πλέγμα διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Αυτήν τη στιγμή, αυτή περπατάει και το πρόβλημα δεν είναι ο εργαζόμενος που πάει να δουλέψει. Αυτή η ζούγκλα πρέπει να σταματήσει.

Έχουν ευθύνη η ΚΕΔΕ και οι δήμαρχοι, όπως και η δημοτική αρχή της Λάρισας για όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί. Υπάρχει η έκθεση Ρακιντζή,  που λέει ότι οι ΚΟΙΝΣΕΠ ετοιμάζονται να γίνουν η νέα στρατιά των ΜΚΟ για άρμεγμα πόρων και για ξεζούμισμα της εργατικής δύναμης και δικαιωμάτων, γι αυτούς που εργάζονται εκεί. Ουσιαστικά εκχωρούνται λειτουργίες του δήμου σε επιχειρηματίες, οι οποίοι βαφτίζονται «κοινωνικοί» επιχειρηματίες μέσω αυτών των συνεταιρισμών. Τρεις – τέσσερις εργαζόμενοι φτιάχνουν συνεταιρισμό, μπορούν να προσλαμβάνουν προσωπικό με ατομικές συμβάσεις και παίρνουν κομμάτι λειτουργίας του δήμου για να το λειτουργήσουν αυτοί. Αυτό είναι ιδιωτικοποίηση.

Πρέπει να σταματήσει αυτή η εργασιακή γαλέρα. Η δημοτική αρχή αντί να διεκδικήσει, να παλέψει, να κινητοποιήσει και να εξασφαλίσει,  τη σταθερότητα της εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού της, προωθεί με όλα τα μέσα τις ΜΚΟ, τις ΚΟΙΣΕΠ βάζοντας από την πίσω πόρτα τους ιδιώτες σε υπηρεσίες του Δήμου.

Κύριοι της δημοτικής αρχής και κύριε δήμαρχε  για να διασφαλίσετε τη συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, κρύβεται ότι οι ΚΟΙΝΣΕΠ αποτελούν φυσικό επακόλουθο της υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ, της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, της απαγόρευσης των προσλήψεων και της αντικατάστασης της σταθερής δουλειάς με ελαστικές και πρόσκαιρες σχέσεις εργασίας, κρύβετε δηλαδή, ότι αποτελούν συστατικό στοιχείο της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής πολιτικής.

Οι ΚΟΙΝΣΕΠ αποτελούν όχημα για εύρεση φτηνών εργαζομένων, δίχως δικαιώματα, ανακύκλωση της ανεργίας και αναδιανομή της φτώχειας, ενίσχυση αντιθέσεων, διάσπαση και κατακερματισμό των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, διευκολύνουν την είσοδο ιδιωτών σε κρίσιμες υπηρεσίες. Προωθούν τις ΚΟΙΝΣΕΠ όχι μόνο για να «ξεφορτωθούν» τομείς ιδιωτικοποιώντας τους, αλλά και για να τις χρησιμοποιήσουν ως μηχανισμό προσλήψεων και ενσωμάτωσης των πιο ευάλωτων στρωμάτων.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα η παράδοση των υπηρεσιών στους ιδιώτες. Έξω οι ΜΚΟ από τους ΟΤΑ
  • Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα απαιτούν πλήρη και δωρεάν κάλυψη των αναγκών σε όλους τους  τομείς, τις οποίες υπηρεσίες θα παρέχεται από υψηλού επιπέδου καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, αποκλειστικά μέσα από Δημόσιους φορείς.
  • Ζητάμε την κατάργησή των ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως και κάθε μορφή επιχειρηματικής δράσης στους ΟΤΑ.
  • Παλεύουμε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και μέτρα ουσιαστικής στήριξης των ανέργων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ