ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ, ΤΑΣΟ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ

 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας (ΠΟ.Κ.Ε.Λ.), διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στον ποιητή, Τάσο Λειβαδίτη, την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ.

Για την εκδήλωση θα μιλήσει ο δημοσιογράφος, ποιητής και συγγραφέας Γιώργος Δουατζής και ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Μπενάτσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανοίξει με ηχογραφημένη ανάγνωση του «Ερωτικού», από τον Λειβαδίτη και ομιλία του κ. Μπενάτση, για τη ζωή και το έργο του ποιητή. Ακολουθεί απαγγελία δύο ποιημάτων του Λειβαδίτη με τη συμβολή του ΣΜΟΥΘ και ομιλία του κ. Δουατζή, για τον άνθρωπο Λειβαδίτη, με ανέκδοτα περιστατικά της ζωής του και ανάγνωση στίχων του από το βιβλίο του ομιλητή : «Απάνθισμα Λειβαδίτη».

Στη συνέχεια θα ακουστεί ηχογραφημένη απαγγελία ποιημάτων από τον Λειβαδίτη, -μοναδικό ντουκουμέντο από βίντεο εκπομπής της ΕΡΤ- και τέλος η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια σε στίχους του τιμώμενου ποιητή, με τη συμβολή του Σπύρου Καβαλιεράτου (κιθάρα-φωνή).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ