ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συνεπιχειρείν στην Αγιά», στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου “Τοπικό σχέδιο για την απασχόληση προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας της Αγιάς”, διοργανώνει την Παρασκευή 12/6/15 στις 18:00, Ημερίδα με θέμα «Τοπικά Προϊόντα, Τουρισμός στην Αγιά», στο Πολιτιστικό Κέντρο “Χρυσαλλίδα”, οδός Μεταξοχωρίου 43 στην Αγιά (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Την ημερίδα θα χαιρετήσει  η Αντιδήμαρχος Αγιάς, κα Γιαννουλέα Χριστίνα, η οποία θα κάνει και μία σύντομη παρουσίαση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του μέχρι σήμερα έργου της Α.Σ.

Επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού και εξειδικευμένοι Σύμβουλοι σε θέματα παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και κοινωνικής επιχειρηματικότητας θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για ευκαιρίες απασχόλησης και δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στους χώρους αυτούς. Επίσης θα γίνει αναφορά και σε σχετικές καλές πρακτικές.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην Κοιν.Σ.Επ. παραγωγής και διάθεσης τοπικών προϊόντων  «Αγιά», η οποία δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Α.Σ. Η Κοιν.Σ.Επ. «Αγιά» την επόμενη μέρα της ημερίδας θα εκθέσει τα προϊόντα της στην καθιερωμένη Γιορτή του Κερασιού που πραγματοποιείται στην Αγιά.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Δήμος Αγιάς εταίρος της Α.Σ..

Αναλυτικότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα φιλοξενηθούν τις επόμενες μέρες στο site της Α.Σ. www.synepixeireinagia.gr.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με ένα ελαφρύ γεύμα (μπουφές).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα. 210 6743835 και 24943 50100.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18 :00 -18:15       Προσέλευση – Εγγραφές

18 :15 -18:30       Παρουσίαση του μέχρι σήμερα έργου της Α.Σ.

             Χριστίνα Γιαννουλέα, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Α.Σ. «ΣΥΝΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ».

18:30-19:00         Παρουσίαση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Αγιά»

             Βούρτσης Αντώνης Σύμβουλος Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, STRATIS ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΠΕ

19:00 – 19:30       Παραδοσιακά προϊόντα –Πιστοποιήσεις

             κ. Περουλάκης Γιάννης, Γεωπόνος

19:30- 20:00        Ο τρόπος λειτουργίας του Δικτύου επιχειρήσεων Ολύμπου-Κισσάβου (ΟΛΚΙΣ)

             Ντάγκας Νίκος,  Επιχειρηματίας

20:00- 20:30        Branding Αγροτικών Προϊόντων

             Κολυβόπουλος Αντώνης, Διαχειριστής Εταιρίας Μεσόγειος Γη Μον. ΙΚΕ

20:30 – 21:00      Ερωτήσεις – Συζήτηση

21:00     Ελαφρύ Γεύμα

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ