Η ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΕΦΑΑ

Ανακοίνωση με την οποία καλεί την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης να κάνει με διαφάνεια τη συγκρότηση της επιτροπής ΤΕΦΑΑ εξέδωσεη ΕΛΜΕ Λάρισας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας με πρόσφατες και παλαιότερες ομόφωνες ανακοινώσεις της και παραστάσεις διαμαρτυρίας στα στελέχη της  Διοίκησης , έχει απαιτήσει  τη διαφάνεια , την αντικειμενικότητα και την ανανέωση μελών , όσον αφορά τη συγκρότηση των Επιτροπών για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων (Λυκειακών, για ΤΕΦΑΑ κ.α.)

Με την υπ΄αριθμ 1119/22-5-2015  πρόσκληση ενδιαφέροντος του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων , κλήθηκαν εκπαιδευτικοί  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ,να υποβάλλουν αίτηση για στελέχωση της Επιτροπής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Καταγγέλλουμε τη διαδικασία συγκρότησης της συγκεκριμένης Επιτροπής διότι

  1. Ο υπογράφων την πρόσκληση ενδιαφέροντος Επόπτης της Επιτροπής ,βάσει του υπ΄αριθ.1538 τ.Β’ παρ. 11 ΦΕΚ, είναι υπεύθυνος για την καλή εκτέλεση των διαδικασιών της Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας κι όχι για τη διαδικασία συγκρότησης της Επιτροπής
  2. Στο ίδιο ΦΕΚ ορίζεται ότι τα τέσσερα (4) τουλάχιστον από τα μέλη της Επιτροπής θα προέρχονται από καθηγητές Φυσικής Αγωγής  που υπηρετούν σε διαφορετικούς  νομούς απ΄ αυτόν της έδρας της Επιτροπής. Στην Επιτροπή, όμως, που συγκροτήθηκε από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με αρ. πρωτ. 4543/5-6-2015, υπάρχουν μόνο δύο (2) εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε άλλους νομούς.
  3. Δεν αναφέρονται πουθενά κριτήρια επιλογής των εκπαιδευτικών
  4. Δεν υπήρξε ανάρτηση των πινάκων των ονομάτων όσων υπέβαλλαν αίτηση, όπως ως γνωστόν, γίνεται σε κάθε περίπτωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας να μεριμνήσει ώστε  να εφαρμοστεί στο ακέραιο ο νόμος καθώς και οι σχετικές εγκύκλιοι  του ΥΠΟΠΑΙΘ .

Σε κάθε άλλη περίπτωση  θα πρόκειται για  μια πρόσκληση ενδιαφέροντος για το θεαθήναι  και μόνο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ