ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ Γ.Σ ΝΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΆψογη διοργάνωση, απίστευτο θέαμα, όμορφα προγράμματα, λιλιπούτειες παρουσίες που κέρδισαν δίκαια  το θερμό χειροκρότημα των θεατών και γεμάτες κερκίδες το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο   Νεάπολης Λάρισας, όπου πάνω από 2.000 Λαρισαίοι  απόλαυσαν μια πραγματική γιορτή-επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής του Γ.Σ ΝΙΚΗ Λάρισας.

Με μόλις ένα χρόνο ζωής ο Γ. Σ Νίκη, μετά τις  διακρίσεις του στο 5ο Διεθνές Διασυλλογικό Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, έδωσε δείγματα  σπουδαίας δουλειάς ενθουσιάζοντας τους θεατές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσφέροντας παράλληλα βοήθεια σε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο.

«Γνώμονάς μας η αγάπη μας για τα παιδιά και τη ρυθμική γυμναστική, αφού κύριο μέλημά  μας είναι η ανάπτυξη του αθλήματος χωρίς απαραίτητα την πίεση του πρωταθλητισμού. Με σκληρή δουλειά και άψογη συνεργασία με την αρχιπροπονήτρια  και πρόεδρο του συλλόγου Natalia Belyaeva, καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των γονιών αλλά και των μικρών αθλητών μας και πιστεύω πως φυσιολογικά θα αρχίσουν να έρχονται και οι διακρίσεις», θα μας πει η γυμνάστρια του συλλόγου Σοφία Κανάκη.

Ρυθμική γυμναστική, μπαλέτο, μοντέρνοι χοροί αλλά και hip hop, πολλά τα «μέτωπα» για ένα νεοσύστατο σωματείο. Αλήθεια πως τα καταφέρνετε;

«Η αλήθεια είναι πως η βοήθεια από την πολιτεία είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Η αρχιπροπονήτριά  μας με αθλητική παιδεία από μια χώρα με παράδοση στη γυμναστική όπως είναι η Ρωσία μας εμφύσησε το πείσμα, τη δύναμη και την αθλητική κουλτούρα που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και να βλέπουμε το άθλημα και τις προοπτικές του με μια εντελώς διαφορετική ματιά. Αρκεί να σου πω πως είναι τέτοια η αδιαφορία της Ομοσπονδίας που αναγκαζόμαστε ως σωματεία να διοργανώνουμε αγώνες για τη βελτίωση και αγωνιστική ετοιμότητα των αθλητών μας!».

Να περιμένουμε τους αυριανούς πρωταθλητές από το Γ.Σ Νίκη, επιμένω.

«Α, ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός μας, εκείνο που έχει σημασία για το σύλλογο είναι η άθληση και η επαφή των παιδιών με τη γυμναστική πράγμα που θα συντελέσει στην κοινωνικοποίησή τους αλλά και στη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη. Τα ταλέντα πάντα υπάρχουν, αν έρθουν οι διακρίσεις καλώς να ορίσουν και αν κάποιοι αθλητές μας διακριθούν θα είμαστε περήφανοι και φυσικά θα τους στηρίξουμε για το κάτι παραπάνω, άλλωστε το ξεπερασμένο «σου καρφώνω το δελτίο» δεν ταιριάζει με τη φιλοσοφία και τη ματιά του συλλόγου».

Παρά τις δυσκολίες δείχνεις αισιόδοξη, που στηρίζεσαι;

«Αγαπώ αυτό που κάνω, υπάρχουν άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν και τους ευχαριστώ και αν και τρέχουμε μόνοι μας γίνεται καλή δουλειά και ναι, είμαι αισιόδοξη. Προβλήματα εξάλλου πάντα θα υπάρχουν με συνεννόηση  όμως και συνεργασία προχωράμε. Σίγουρα μια καλύτερη κατανομή των χώρων και των ωρών προπόνησης καθώς και μια λογική και κυρίως δίκαιη  προσέγγιση στα οικονομικά ανταλλάγματα που μας ζητάνε θα βοηθούσε πολύ στο έργο μας ωστόσο είπαμε, είμαστε και παραμένουμε αισιόδοξοι!».

Με ευχές για καλό καλοκαίρι και γεμάτα γήπεδα μας αποχαιρέτισε η γυμνάστρια Σοφία Κανάκη.

«… Και να μην ξεχάσω, οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για όλους και τους περιμένουμε να αθληθούμε και να περάσουμε όμορφα», θα μας πει χαμογελώντας.

Όχι μόνο οι πόρτες μα και τα μυαλά σας,  σκέφτηκα αποχωρώντας από το κλειστό της Νεάπολης με τα μουσικά θέματα των προγραμμάτων, τα χαμόγελα των μικρών και το θερμό χειροκρότημα των μεγάλων να με συνοδεύουν!!

Info: Τηλ. Επικοινωνίας Γ.Σ ΝΙΚΗ 6945128452 και 6984939456.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ