ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥ. ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη  ξεκίνησαν το πρωί στο Μέγαρο των δικηγόρων οι εργασίες της ημερίδας με θέμα «Ανήλικος παραβάτης, ανήλικο θύμα: Πραγματικότητα και προοπτικές», που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του Συνδέσμου Επιμελητών ανηλίκων Δικαστηρίων Ανηλίκων Ελλάδας.

«Η παρουσία της εισαγγελέως Ε. Κουτζαμάνη  καταδεικνύει το πόσο απασχολεί την πολιτεία το όλο θέμα, για το οποίο απαιτείται μια ιδιαίτερη όσο και διαφορετική προσέγγιση», δήλωσε στο περιθώριο της ημερίδας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Κατσαρός, ενώ ειδική αναφορά στις αρμοδιότητες και τις πρακτικές του εισαγγελέα ανηλίκων στο πεδίο της παραβατικότητας και της θυματοποίησης  έκανε στην εισήγησή της η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Σταθουλοπούλου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι η αποφυγή του στιγματισμού του παιδιού και κύριος στόχος μας παραμένει να ξεπεραστεί το αρχικό σοκ της σύλληψης και να διοχετευτεί η ενέργεια του ανήλικου παραβάτη σε κάτι όμορφο και δημιουργικό», τόνισε η κ. Σταθουλοπούλου, η οποία δεν δίστασε να παραδεχτεί πως «… δεν μπορούμε να εποπτεύσουμε την κοινωνική εργασία, ενώ αν μπορούσαμε να μετακυλήσουμε το ενδιαφέρον στην κοινωνική φροντίδα το κόστος λειτουργίας  των φυλακών θα ήταν πολύ μικρότερο».

Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώνονται αργά  το απόγευμα με την ανακοίνωση και των σχετικών συμπερασμάτων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ