ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

 

Επιτέλους, το Φεστιβάλ Πηνειού αρχίζει. Από την Παρασκευή το απόγευμα και μέχρι τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα το ποτάμι κάνει τη γραμμή, δίνει τον τόνο, μας προσκαλεί και μας προκαλεί να ζήσουμε  τέσσερις μέρες γεμάτες μουσική και δημιουργικές εμπειρίες.

Η μαγεία της μουσικής θα πρωταγωνιστήσει στις δύο μουσικές σκηνές του, όπου την Παρασκευή θα εμφανιστούν στη Μουσική Σκηνή Α΄ στην κεντρική γέφυρα από τις 8 μ.μ. οι  Version 3.1, Under Cover Band,  Opera Chaotique και το χρυσό κορίτσι της ποπ Μαριέττα Φαφούτη.

Στη Μουσική Σκηνή Β΄από τις 19.30 η ορχήστρα κρουστών και η Big Band του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, η Συμφωνική του ΔΩΛ και το πρόγραμμα θα κλείσει με πάρτι That’s Right με τους TR/DS, Lunar Moods, Drobs, Boogie Rockaz.

Στο αμφιθεατράκι όσοι αγαπούν το χοροθέατρο μπορούν από 20:20-20:50 να δουν την παράσταση δρόμου από την ομάδα  OFF ART με τίτλο “Σύνταγμα” κι αμέσως μετά να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ “Νερό” από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) Γαλλίας.

Από τις 18.00 θα λειτουργούν κάτω από την κεντρική γέφυρα δημιουργικά εργαστήρια στα οποία ο καθένας μπορεί να πάρει μέρος. Από το Σωματείο  Εικαστικών “8” τα εργαστήρια “Χαρτονένια πολιτεία των πουλιών” και “Εικαστικό ένδυμα”, από το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας εργαστήρι σταμπωτών και από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας εργαστήρι με τίτλο “Στήλη… χρώματος!”.

Σε όσους αρέσει η φωτογραφία στη σκάλα της κεντρικής γέφυρας θα λάβουν χώρα οι φωτογραφικές δράσεις της Φωτογραφικής Ομάδας f+  που περιλαμβάνουν σεμινάριο για παιδιά για τις Βασικές Αρχές Φωτογραφίας και λειτουργία Camera Obscura και από τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας φωτογράφιση επισκεπτών.

Στο Λιμανάκι στη Χοροαθλητική Σκηνή από τις 18.00  η Larissa Fitness μας δείχνει τι είναι Cardio Concept και  Functional Animal Movement, κάνουμε γιόγκα με το Εν Σώματι Fitness // Yoga και τέλος  Zumba Kids – Zumba ενηλίκων από Εν Σώματι Fitness και τις Λέσχες Πολιτισμού. Η βραδιά στη Χοροαθλητική Σκηνή θα κλείσει με αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο από τη Σχολή  Burn the Floor.

Στις αθλητικές δραστηριότητες περιλαμβάνονται από τις 18.00 – 21.00 πινγκ-πονγκ από τον  Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δύναμη Λάρισας, γνωριμία με  το Παγκράτιο από τον  Α.Σ. Πολυδάμας Παγκρατιαστής, παιχνίδια με το νερό από τον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας και Ιππικές δραστηριότητες από τον Χόριππο και τον Ιππικό Όμιλο Λάρισας, Ακόμη, από τις 18:30-21:00 οι Ποδηλατικές Δράσεις Λάρισας «Μια Λουρίδα» μαθαίνουν ποδήλατο σε μικρούς και μεγάλους και από τις 20:00-21:00 η Larissa Fitness μας δείχνει το Cross training.

Το ταξίδι όμως δεν τελειώνει εδώ. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γνωρίσουμε τους Αδέσποτους Εθελοντές Λάρισας που θα μας ενημερώσουν για τα δικαιώματα των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, ενώ η  A.P.La θα μας μάθει να φτιάχνουμε σπιτικά βάμματα από βότανα
Και από τις 20:00 η Ακαδημία Ποδηλασίας Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει Ποδηλατοπορεία από νηπιακούς ποδηλάτες (εκκίνηση: μετά την πεζογέφυρα – χώρος αλόγων).

Το ποτάμι κάνει τη γραμμή. Ας την ακολουθήσουμε. Ας γίνει μέσα απ’ αυτή τη γιορτή η γραμμή που ενώνει το παλιό με το καινούργιο, τα όνειρα με την πραγματικότητα, τις τέχνες με τον άνθρωπο, την καθημερινότητα με τον πολιτισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ