ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Την προηγούμενη Δευτέρα ξεκίνησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη δημοτική βιβλιοθήκη του Αμπελώνα το οποίο περιελάμβανε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σημαντικές δράσεις.

Η έναρξη έγινε τη Δευτέρα με τα παιδιά που την επισκέφθηκαν να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με τα βιβλία της βιβλιοθήκης. Παράλληλα στόλισαν το παιδικό της τμήμα και αποτύπωσαν  τη βιβλιοθήκη σαν ένα μεγάλο χάρτη. Εχει τα δάση με τα παραμύθια τις πεδιάδες και τις θάλασσες με τα βιβλία φυσικών επιστημών, τα  βουνά του με τα βιβλία ιστορίας. Για όλα τα παιδιά!!

bibl2Την Τρίτη έγινε η εκδήλωση: «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι το πειρατικό καράβι του Καπετάν Νικόλα και οι θαλασσινές ιστορίες του στα μαγικά ταξίδια των συναισθημάτων» με τη συγγραφέα -Παιδαγωγό Λητώ Τσακίρη και τη μουσικό Νικολέτα Κουκουλοπούλου που μάγεψαν τα παιδιά και όχι μόνο με τη θεατρική τους αφήγηση.  Ακολούθησε ζωγραφική απόδοση του παραμυθιού.

bibl3Η Πέμπτη ήταν αφιερωμένη στην προϊστορία, μ την εκδήλωση «Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη…είναι μια μηχανή του χρόνου- Η προϊστορία, Μπήκαμε στη βιβ/κη –μηχανή του χρόνου περπατήσαμε στις σπηλιές των προϊστορικών ανθρώπων ανάψαμε φωτιές μαζί με τα μαμούθ!!!»

Τα παιδιά κατασκεύασαν το προϊστορικό χωριό και  τα προϊστορικά ζώα Με την κεραμίστρια Μαρία Ναβακούδη.

Την Παρασκευή έγινε η εκδήλωση «Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου του παραμυθιού όπου έχει τη φωλιά της η σοφή κουκουβάγια της βιβλιοθήκης».

bibl1Αφήγηση  του παραμυθιού Αχ βάου βάου κουκουβάου! Της Μαρίας Αστρινάκη και κατασκευή κουκουβάγιας με κουκουνάρια που ενθουσίασε τα παιδιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ