“ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ” ΤΟΥ ΠΕΔΡΟ ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΜΥΛΟΣ

 

Την εξωφρενική κωμωδία “Δεν κρατιέμαι” του τρομερού παιδιού του Ισπανικού κινηματογράφου Πέδρο Αλμοδόβαρ,  με ανατροπές και απρόβλεπτες εξομολογήσεις, προβάλλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας  από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουλίου στο θερινό κινηματογράφο “Σινέ Μύλος”.

Οι επιβάτες μιας πτήσης με προορισμό το Μεξικό βρίσκονται αντιμέτωποι με την ιδέα του θανάτου, όταν το αεροπλάνο αρχίζει να παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα, ενώ παράλληλα το πλήρωμα προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους κάνει να ξεχαστούν και να αποβάλλουν το άγχος τους.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει στην αγαπημένη του πικάντικη κωμωδία, μετατρέποντας την καμπίνα ενός αεροπλάνου σε ιπτάμενη ντίσκο! Πραγματικά, σ’ αυτή την ταινία, επιεικώς το… παρακάνει! Μπροστά στην ιδέα του θανάτου δεν κρατιέται να κάνει το δικό του πάρτι, να βγάλει στην επιφάνεια όλα τα σεξουαλικά θέματα των ανθρώπων, να μας οδηγήσει σε μια …τρελή ,τρελή πτήση που συγχρόνως θυμίζει πονηρό κλείσιμο ματιού στον «Εξολοθρευτή άγγελο» του προγενέστερου κορυφαίου συμπατριώτη του  Λουίς Μπουνιουέλ, όπου επίσης μια ομάδα ανθρώπων βρισκόταν εγκλωβισμένη σε έναν κλειστό χώρο.

Ο Αγκουστίν Αλμοδόβαρ, αδερφός του σκηνοθέτη και διάσημος παραγωγός ταινιών στην Ισπανία αναφέρει: «Είναι μεν μια κωμωδία, αλλά το γνωστό σε όλους, αξεπέραστο, πληθωρικό και μοναδικό στιλ του Πέδρο, δεν μπορεί να περιοριστεί απλά σε ένα κινηματογραφικό είδος. Οπότε μιλάμε για μια κινηματογραφική ιστορία με πλοκή η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δραματική, όσον αφορά στο χτίσιμο των χαρακτήρων, αλλά καταφέρνει παράλληλα να διατηρεί τη μοναδική τρέλα και τον χαρακτήρα των ταινιών του Πέδρο Αλμοδόβαρ».

Ισπανία, 2013, Έγχρωμη

  • Σκηνοθεσία – Σενάριο:Πέδρο Αλμοδόβαρ
  • Φωτογραφία:Χοσέ Λουίς Αλκάινε
  • Μοντάζ:Χοσέ Σαλσέδο
  • Μουσική:Αλμπέρτο Ιγκλέσιας
  • Πρωταγωνιστούν:Χαβιέρ Κάμαρα, Ραούλ Αρεβάλο, Κάρλος Αρέθες, Ούγκο Σίλβα, Παθ Βέγκα, Μπλάνκα Σουάρεζ, Λόλα Νουένιας, Σεσίλια Ροθ, Πενέλοπε Κρουζ, Αντόνιο Μπαντέρας,
  • Διάρκεια:90 λεπτά
  • Ώρα έναρξης:22.00
  • Γενική είσοδος: 4 ευρώ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ