ΜΗΝΥΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ

Σαφή μηνύματα έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με την Α. Μέρκελ και τον Φ. Ολάντ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δεχθεί υποδείξεις ούτε για το αν θα γίνει το δημοψήφισμα, ούτε και για το ερώτημα που θα τεθεί στην κρίση του λαού.

“Δεν πρόκειται να μας υποδείξει κανείς τι θα κάνουμε” φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι “όποια και να είναι η απόφαση του Eurogroup o ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη βδομάδα. Θα επιβιώσει.”

Επίσης τόνισε ότι “η δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και πως άσχετα με την απόφαση του Eurogroup, το δημοψήφισμα θα γίνει”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΝΤΑΪΣΕΜΠΛΟΥΜ

“Οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις παράλογες που δεν θα γίνονταν αποδέκτες από καμία ελληνική κυβέρνηση”, ήταν η απάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων στην απόπειρα του Γ. Ντάισελμπλουμ να επιρρίψει την πολιτική ευθύνη για δήθεν “διακοπή διαπραγματεύσεων” στην ελληνική κυβέρνηση.

“Ο κ. Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup αποφάσισαν την Πέμπτη να δώσουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών. Σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις!”, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Προσθέτουν ότι “όλη η διεθνής κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μάλιστα τη Δευτέρα στο ΕuroSummit θεωρήθηκε ως μια πολύ καλή βάση για συζήτηση”.

“Οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις παράλογες που δεν θα γίνονταν αποδέκτες από καμία ελληνική κυβέρνηση. Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται ενίοτε επιστρέφουν“, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

“Ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή αποφασίζει για την αξιοπρέπεια του απερίσπαστος από στυγνούς εκβιασμούς”, καταλήγουν.

Η Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Επιτρέψτε μου επειδή έγιναν δηλώσεις, οι οποίες υπαινίσσονται ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να λειτουργεί υπό το φόβο εξελίξεων που εκπορεύονται από το Eurogroup», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας στον Γερούν Ντάισελμπλουμ

H πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε: «Επιτρέψτε μου ως Πρόεδρος της Βουλής να πω ότι το Κοινοβούλιο στην Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή χώρα, αποφασίζει δημοκρατικά και ελεύθερα όπως προσήκει και στις παραδόσεις της χώρας μας, αλλά και της ευρωπαϊκής μας πατρίδας και όπως προσήκει σε βουλευτές με ελεύθερο φρόνημα και δημοκρατική συνείδηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ