ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ…

Με τον πλέον σκαιώδη τρόπο συμπεριφέρθηκε σήμερα εντός του ευρωκοινοβουλίου στον Ελληνα πρωθυπουργό ο επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, αποδεικνύοντας με ξεκάθαρο τρόπο ποιες είναι οι προθέσεις της κυρίαρχης δύναμης της ευρωζώνης απέναντι στη χώρα μας.

Ο κ. Βέμπερ προφανώς σε πλήρη συνεργασία με τα στελέχη της ΝΔ που ανήκουν στην ίδια ομάδα χρησιμοποίησε πολλά από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν οι “γαλάζιοι” στα πάνελ όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ μίλησε και για αναξιοπιστία από την πλευρά του πρωθυπουργού που δεν έφερε συμφωνία εντός 48 ωρών και δεν άνοιξε τις τράπεζες την Τρίτη.

Είπε και άλλα πολλά ο κ. Βέμπερ που μας θύμισαν τους ισχυρισμούς Σαμαρά, Αδωνι, Βορίδη, αλλά εκείνο που πρέπει να μας μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μας η αποστροφή του ότι δεν μπορεί να δεχθεί ο Βούλγαρος εργαζόμενος την άρνηση της Ελλάδας να μειώσει μισθούς και συντάξεις, αλλά και το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ότι δεν είναι δυνατόν να δεχθούν φτωχοί λαοί της Ευρώπης κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Αυτές ήταν κάποιες από τις επισημάνσεις του κ. Βέμπερ που βοήθησε στο να πέσουν οι μάσκες εντός και εκτός Ελλάδας για να μπορέσουμε όλοι εμείς να καταλάβουμε τι παίζουν οι συντηρητικοί στις πλάτες του λαού για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των τραπεζιτών.

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ