ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (8 Ιουλίου) παρουσίαση πολύγλωσσης, διαδικτυακής πλατφόρμας μαθημάτων και ασκήσεων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “Γλώσσες για ειδικούς σκοπούς – Γλωσσικά κέντρα για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς”, που απευθυνόταν σε καθηγητές ξένων γλωσσών και επαγγελματίες στον τομέα του πολιτισμού.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.  Την εκδήλωση που είχε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, άνοιξε η Επ. Υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού. Στη συνέχεια  η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Εύη Παπαχατζοπούλου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ΑΠΘ και διαχειριστές του Προγράμματος και τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια ενίσχυσης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.

GLO1Ακολούθησαν οι ομιλητές κ. Ευ..Βαρέλλα, καθηγήτρια στο ΑΠΘ και υπεύθυνη του προγράμματος,  ο κ. Ι.Κόζαρης, ερευνητής στο ΑΠΘ και ο κ. Χ. Νικολαίδης, καθηγητής αγγλικής γλώσσας & ESP., οι οποίοι ανέλυσαν τους σκοπούς και τις δυνατότητες του προγράμματος και επεσήμαναν την αξία της πολυγλωσσίας στο πλαίσιο της Ευρ. Ένωσης και όχι μόνο. Χαρακτηριστικά υποστήριξαν πως «οι γλώσσες δημιουργούν γέφυρες μεταξύ των λαών και μάλιστα γέφυρες που αντέχουν». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας , ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Σουρλαντζής καθώς και εκπρόσωποι αρχών και φορέων της πόλης. Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με σχολεία-εργαστήρια που θα λάβουν χώρα στο Λαογραφικό Μουσείο τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ