ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μετά την αντιλαϊκή συμφωνία της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών, ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τρίτο μνημόνιο άγριων αντιλαϊκών μέτρων, ακόμα μεγαλύτερης εξάρτησης και αφαίμαξης της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστές-δυνάστες της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ένα μνημόνιο που φέρνει τη βούλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κομμάτων του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα.

Μέσα σε μια νύχτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψε το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών σε ένα εξευτελιστικό «ΝΑΙ». Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου που, μόλις πριν 5 μήνες, διατυμπάνιζε ότι «θα σκίσει με ένα νόμο» τα μνημόνια, είναι έτοιμη «δια μιας» να ψηφίσει στη Βουλή μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, ένα ακόμα αντιλαϊκό έκτρωμα, με παρόμοιες, «κατεπείγουσες», στα όρια της νο¬μι¬μό¬τητας διαδικασίες, σαν εκείνες που χρησιμοποίησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όταν ακόμα και τα έντυπα του γερμανικού ιμπεριαλι-σμού περιγράφουν το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπέγραψε ο Τσίπρας με τους «θεσμούς» ως φρι¬κα¬λεό-τητες(!) σε βάρος του ελληνικού λαού, δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα περισσότερο για το τι θα σημάνει για τον ελληνικό λαό.

Ένας ατέλειωτος κατάλογος σκληρών μέτρων που η κυ-βέρνηση δεσμεύτηκε και έδωσε ακόμα και πολιτικές εγγυήσεις στην ΕΕ, στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ να τα πε¬ράσει με μεγάλη ταχύτητα, θα προστεθούν στα μέτρα των προ¬η¬γούμενων μνημονίων και θα πέσουν σαν τσε¬κούρι πάνω στα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματα των εργα¬ζο¬μέ¬νων και του λαού. Ο νέος γύρος της βάρ-βαρης αντι¬λαϊ¬κής και αντεργατικής επίθεσης θα πλήξει όλα τα λαϊκά στρώ¬ματα: τους εργαζόμενους, τους συ¬ντα¬ξι¬ού¬χους, την αγροτιά, τους μικρούς επαγ-γελ¬μα¬τίες.  Νέες αντιδραστικές ανατροπές στα εργατικά δι¬και¬ώ¬ματα, που ξεκινούν από το μισθό και φτάνουν μέχρι τον πε¬ρι¬ο¬ρισμό των εργατικών κινητοποιήσεων. Ακόμα με¬γα¬λύ¬τερη μείωση των συντά¬ξεων. Συνέχιση και διό¬γκω¬ση της φο¬ροληστείας (αύξηση του ΦΠΑ, βαρύ φο¬ρο¬χα¬ρά¬τσω¬μα των αγροτών κ.λπ.). «Ενισχυμένο πρό¬γραμμα ιδι¬ω¬τι¬κο¬ποι-ήσεων», που επι¬βάλ¬λει τη με¬τα¬τρο¬πή  της π嬬ρι¬ου¬σίας της χώρας σε υποθήκη για τους ιμπε¬ρια¬λι¬στές κ.ά.

Το μπαράζ των εφαρμοστικών νόμων που θα επακο-λου¬θή¬σουν το επόμενο διάστημα, τόσο σαν εφαρμογή των «προαπαιτούμενων» που απαίτησε η τρόικα και δέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο (στη συνέχεια) και σαν υποχρέωση απέναντι στο πρόγραμμα δανει-σμού της Ελ¬λάδας από τον ΕΜΣ, προ¬δια¬γράφουν ακόμα πιο ζοφερές μέρες για τον ελληνικό λαό.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι μέσα στη λυκο-συμμαχία της ΕΕ και με τη «διαπραγμάτευση» με τους «θε¬σμούς» θα έβγαζε τον ελλη¬νικό λαό από τα μνη-μόνια, απο¬δείχτηκε μια με¬γά¬λη απάτη που θα πλη-ρώσουν ακριβά ο λαός και οι εργαζόμενοι, αν δεν αντι-στα¬θούν.

Γιατί σε αυτούς πέφτει τώρα πια το βάρος της αντίστα-σης στη νέα επί¬θεση που ξεκινά. Μακριά από τις αυτα-πάτες που καλ¬λι¬έρ¬γησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μακριά από τις αυταπάτες που συνεχίζουν να σπέρ¬νουν οι «μετα-νο¬η¬με¬νοι», δια¬φω¬νούντες του ΣΥΡΙΖΑ, που χρό¬νια τώρα συνέ¬βα¬λαν στον ιδεολογικό και πολιτικό αφο¬πλι-σμό του λαϊ¬κού-εργατικού κι¬νή¬μα¬τος.

Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός, πετώντας μακριά τις αυταπάτες, απαντώντας με θάρρος στην τρομοκρα-τία και τους εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών και των πο-λι¬τι¬κών εκπροσώπων της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, κα¬λού¬νται να στραφούν πιο αποφασιστικά, στο μόνο δρόμο που μπορεί να σπάσει τα δεσμά των μνη-μονίων, να τους βγάλει από το σημερινό τέλμα της ανεργίας, της φτώ¬χειας, της λεηλασίας του τόπου. Στο δρόμο των μαζικών αγώνων και κινητοποιήσεων, στο δρόμο της υπε¬ρά¬σπι¬σης και διεκδίκησης των ερ-γατικών και λαϊκών δι¬και¬ω¬μά¬των. Στο δρόμο της πάλης για μια χώρα πραγ¬ματικά ανε¬ξάρ¬τητη, με το λαό αφέντη στον τόπο του.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ας δυναμώσουμε το βή-μα μας:

– Παίρνοντας μαζικά μέρος στην απεργία και στα συλλαλητήρια της Τετάρτης 15-7-2015, ενάντια στη ψήφιση της νέας βάρβαρης συμφωνίας.

– Για τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων, με νέα συλλαλητήρια, διαδηλώσεις και απεργίες, για να φρά-ξου¬με το δρόμο στο νέο εξοντωτικό μνημόνιο.

– ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

– ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

– Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ!

– Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

– ΟΥΤΕ ΕΕ-ΟΥΤΕ ΔΝΤ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!

– ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ