ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 03:45 τα ξημερώματα, από άγνωστη αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στο Φαρακλό Λακωνίας, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Βοιών. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καίγοντας δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και σε σπίτια.

Οι άνεμοι αγγίζουν τα 8 μποφόρ και η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από την πόλη της Νεάπολης και το νεκροταφείο της πόλης, όπου αρχίζουν και τα πρώτα σπίτια. Η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη, όπως μαρτυρούν και οι επόμενες φωτογραφίες είναι αποπνικτική…

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και 4 υδροφόρες του Δήμου. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

fotia2Το έργο της κατάσβεσης, συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας. Το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πέραν του δύσβατου σημείου που καίει η φωτιά, πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι.

Ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης δήλωσε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου. Τη δραματική κατάσταση στην περιοχή, περιέγραψε στο NewsIt και ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς. Ακούστε τη δήλωσή του…

Ο δήμαρχος Moνεμβασιάς πρόσθεσε ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο τα παιδιά, ενώ ανέφερε πως η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιά σε σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε: ”Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για έλεγχο της κατάστασης. Δεν κινδυνεύουν πολίτες”.

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ