Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ «JIHADI JOHN» ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙ

Ο διαβόητος Βρετανός εκτελεστής του ISIS, γνωστός  ως Jihadi John, που εμφανίζεται σε διάφορα βίντεο αποκεφαλισμού, φέρεται να έχει φύγει από τα εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, φοβούμενος ότι η δημοσιότητα που τον περιβάλλει, τελικά θα έχει ως αποτέλεσμα να σερβιριστεί το δικό του κεφάλι σε πιάτο για τους συναδέλφους τους τρομοκράτες.

Ο γεννημένος στο Κουβέιτ Mohammed Emwazi μετατράπηκε σε έναν από τους πιο διαβόητους τρομοκράτες της Βρετανίας, που αναζητείται νεκρός ή ζωντανός, μετά τη δολοφονία των  Βρετανών εργαζόμενων στην ανθρωπιστική βοήθεια David Haines και ο Alan Henning και των Αμερικανών δημοσιογράφων James Foley και ο Steven Sotloff.

Τώρα αυτή η αιματηρή φήμη του στράφηκε εναντίον του, καθώς το Ισλαμικό Κράτος κυνηγάει τον “δήμιο αστέρι” του, αναφέρει η Mirror.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Emwazi είναι τρομοκρατημένος επειδή φοβάται  ότι τζιχαντιστές που το «ζηλεύουν», θα τον σκοτώσουν. Επιπλέον, λέγεται ότι ο Emwazi είναι πολύ ανήσυχος επειδή φοβάται ότι υπάρχει πιθανότητα οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις να τον εντοπίσουν και να τον σκοτώσουν εξαιτίας του ρόλου του στις δολοφονίες Αμερικανών και Βρετανών, καθώς και των Ιαπώνων υπηκόων Haruna Yukawa και Kenji Goto.

“Αν αισθάνονται ότι δεν είναι πλέον χρήσιμος,” είπε μια πηγή στον Mirror, το ισλαμικό κράτος θα τον πετάξει “σαν ένα βάρος ή χειρότερα.”

“Έτσι είναι πολύ πιθανό να καταλήξει να έχει την ίδια τύχη με τα θύματα του”, πρόσθεσε η πηγή.

Ο Jihadi John πιστεύεται ότι έχει καταφύγει σε μια λιγότερο γνωστή ομάδα τζιχαντιστών στη Συρία, όπου προσπαθεί να κρατήσει χαμηλό προφίλ. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, μια πηγή πληροφοριών των ΗΠΑ είπε στην Sunday Express ότι κρυβόταν στη Λιβύη για να μείνει “μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας.”

Ο Emwazi, που βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ήταν έξι ετών, προέρχεται από το Δυτικό Λονδίνο. Παρακολούθησε τη Quintin Kynaston Ακαδημία, και στη συνέχεια, το Πανεπιστήμιο του Westminster, όπου σπούδασε προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο 26χρονος πήγε στη Συρία το 2012 για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

rt.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ